Utišal 70.000 ljudi in bril norce iz Ronalda

Foto: Epa
Foto: Epa
Uvodno srečanje 7. kola angleške Premier League je postreglo s presenetljivim razpletom in zanimivim detajlom.
Oglej si celoten članek

Na Old Traffordu se je Manchester United pred več kot 73.000 gledalci pomeril z Evertonom in vpisal zgolj remi (1:1). "Rdeči vragi" so še drugič zapored ostali brez polnega plena na domačem ligaškem obračunu.

Oslabljeni gostje, pri katerih je manjkalo nekaj ključnih igralcev, so pobudo prepustili Unitedu, a bili zelo nevarni v protinapadih. Ob koncu prvega polčasa je njihova obramba le popustila, ko je zabil Anthony Martial po podaji Bruna Fernandesa. Slednji je s tem najhitreje med vezisti v EPL prišel do številke 50, kar se tiče seštevka golov (30) in podaj (20). To mu je uspelo na 58. tekmi za United.

Kriza v Angliji Ronaldovemu Bentleyju zmanjkalo goriva, na dežju obtičal 7 ur

V drugem polčasu sta za domače s klopi vstopila Cristiano Ronaldo in Jadon Sancho, toda Everton je po bliskoviti tranziciji uspel zabili izenačujoči gol, dosegel ga je Andros Townsend v 65. minuti.

Townsend je Everton letos okrepil kot prost igralec po odhodu iz Crystal Palaca, nekdanji angleški reprezentant pa je v odlični formi. Svoj gol na Old Traffordu je zaznamoval s slavjem v slogu Cristiana Ronalda. To mu, pred sektorjem navdušenih navijačev "karamel", sicer ni uspelo v popolnosti ...

Po tekmi je Townsend v pogovoru z novinarko zatrdil, da ni želel biti žaljiv do Ronalda. "To ni bilo nikakršno nespoštovanje. Človek je moj idol," je dejal krilni vezist.

Tako Manchester United kot Everton sta v dosedanjih sedmih prvenstvenih kolih zbrala po 14 točk. Zabeležila sta po štiri zmage, dva remija in poraz.

Premier League, 7. kolo:

Manchester United - Everton 1:1 (1:0)
Brighton & Hove Albion - Arsenal 0:0 (0:0)
Burnley - Norwich City 0:0 (0:0)
Chelsea - Southampton 3:1 (1:0)
Leeds United - Watford 1:0 (1:0)
Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 2:1 (1:1)

NEDELJA:
Crystal Palace - Leicester City
Tottenham Hotspur - Aston Villa
West Ham United - Brentford
Liverpool - Manchester City

LESTVICA:
1. Chelsea 16
2. Liverpool 14 (-1)
3. Manchester United 14 
4. Everton 14
5. Brighton & Hove Albion 14
6. Manchester City 13 (-1)
7. West Ham 11 (-1)
...
17. Southampton 4
18. Burnley 3
19. Newcastle United 3
20. Norwich City 1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.