Uvod svetovnega prvenstva brez Rogliča

Foto: Epa Primož Roglič Vuelta
Slovenski kolesar se bo raje osredotočil na posamične preizkušnje.
Oglej si celoten članek

Zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič bo izpustil uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, ki se bo v nedeljo začelo v britanski grofiji Yorkshire.

"Primož namreč še ni povsem okreval po zaključeni Vuelti in še čuti posledice padca," je sporočil selektor slovenske članske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman.

Hauptman se bo v mešani štafetni preizkušnji na SP v Yorkshiru žal moral odpovedati najboljšemu slovenskemu kolesarju v tem trenutku. "Glede na okoliščine je odločitev, da se Primož osredotoči na sredino vožnjo na čas. Seveda pa bo nastopil tudi na posamični cestni dirki," je še napovedal slovenski selektor.

Namesto Rogliča je Hauptman za uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva vpoklical Jaka Primožiča. Reprezentanco Slovenije bodo tako v nedeljo na premierni tekmi zastopali Jan Tratnik, Tadej Pogačar, Jaka Primožič ter Eugenia Bujak, Urška Pintar in Urška Bravec.

Mešana štafeta v vožnji na čas za reprezentance bo zamenjala kronometer komercialnih ekip. Novost so predstavili ob robu lanskega SP v Innsbrucku, preizkusili pa so jo že na avgustovskem evropskem prvenstvu, na katerem Slovenija v tej disciplini ni nastopila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.