Uvodna lovorika Ljubljančanom

Košarkarji Olimpije so osvojili svoj osmi superpokalni naslov.
Košarkarji Olimpije so osvojili svoj osmi superpokalni naslov.
Košarkarji Petrol Olimpije so zmagovalci slovenskega superpokala.
Oglej si celoten članek

V dvorani Tivoli so košarkarji Petrol Olimpije premagali Krko (94:76). Za Ljubljančane je to osmi tovrstni naslov in tretji v letu 2017, potem ko so v minuli sezoni osvojili državno prvenstvo in pokal Spar.

Petrol Olimpija je pričakovano dobila tradicionalni uvod v novo sezono. Končna razlika sicer kaže na prepričljivo zmago, vendar so zeleno-beli do visoke prednosti prišli šele v zadnji četrtini. Pred tem je bila tekma izenačena, igra poletna in na trenutke tudi atraktivna, saj nobena ekipa ni posvečala pretirane pozornosti obrambi.

Visoke ambicije S takšnim proračunom razpolaga Olimpija

Pri Petrol Olimpiji je imelo pet igralcev dvomestne številke - Talor Ryan Battle (19 točk, trojke 3:5), Roko Badžim (15 točk, trojke 3:6), Erjon Kastrati (14), Devin Oliver (13 točk, 6 skokov, 5 podaj) in Jan Špan (11 točk), v vrstah Krke pa sta izstopala Domen Bratož s 24 točkami (met iz igre 6:7, 5 podaj) in Marko Jošilo (22 točk, 10 skokov). Devin Oliver je bil s statističnim indeksom 21 izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Časa za slavje ne bo

Ljubljančani časa za slavje ne bodo imeli, saj jih v naslednjih trinajstih dneh čaka pet preizkušenj v treh različnih tekmovanjih. V ponedeljek, 2. oktobra, bo začeli ligo Aba doma proti Igokeji, 5. oktobra jih čaka že drugi krog omenjenega tekmovanja v gosteh pri Ciboni, naslednji dan sledi prva tekma v državnem prvenstvu oziroma ligi Nova KBM proti novincu v elitni druščini Iliriji, 8. oktobra pa še tretji krog lige Aba proti Crveni zvezdi v Stožicah. Ligo prvakov Fiba bodo odprli 11. oktobra v Strasbourgu.

Po treh letih in pol Zoran Predin spet na košarkarski tekmi

Novomeščani so precej manj obremenjeni. V novi sezoni bodo nastopali v državnem prvenstvu ter drugi ligi Aba, ki bo startala 10. oktobra.

Superpokal Slovenije:

Union Olimpija - Krka 94:76 (26:23, 23:22, 20:17, 25:14)
Battle 19, Badžim 15; Bratož 24 (5 as), Jošilo 22 (10 sk).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:12 29. September 2017.

    Postani košarkarski menedžer https://mybasketteam.com/sl

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.