Šport > Košarka
170 ogledov

Uvodna lovorika Ljubljančanom

Petrol Olimpija Košarkarji Olimpije so osvojili svoj osmi superpokalni naslov.
Košarkarji Petrol Olimpije so zmagovalci slovenskega superpokala.

V dvorani Tivoli so košarkarji Petrol Olimpije premagali Krko (94:76). Za Ljubljančane je to osmi tovrstni naslov in tretji v letu 2017, potem ko so v minuli sezoni osvojili državno prvenstvo in pokal Spar.

Petrol Olimpija je pričakovano dobila tradicionalni uvod v novo sezono. Končna razlika sicer kaže na prepričljivo zmago, vendar so zeleno-beli do visoke prednosti prišli šele v zadnji četrtini. Pred tem je bila tekma izenačena, igra poletna in na trenutke tudi atraktivna, saj nobena ekipa ni posvečala pretirane pozornosti obrambi.

Union Olimpija Visoke ambicije Šport S takšnim proračunom razpolaga Olimpija

Pri Petrol Olimpiji je imelo pet igralcev dvomestne številke - Talor Ryan Battle (19 točk, trojke 3:5), Roko Badžim (15 točk, trojke 3:6), Erjon Kastrati (14), Devin Oliver (13 točk, 6 skokov, 5 podaj) in Jan Špan (11 točk), v vrstah Krke pa sta izstopala Domen Bratož s 24 točkami (met iz igre 6:7, 5 podaj) in Marko Jošilo (22 točk, 10 skokov). Devin Oliver je bil s statističnim indeksom 21 izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Časa za slavje ne bo

Ljubljančani časa za slavje ne bodo imeli, saj jih v naslednjih trinajstih dneh čaka pet preizkušenj v treh različnih tekmovanjih. V ponedeljek, 2. oktobra, bo začeli ligo Aba doma proti Igokeji, 5. oktobra jih čaka že drugi krog omenjenega tekmovanja v gosteh pri Ciboni, naslednji dan sledi prva tekma v državnem prvenstvu oziroma ligi Nova KBM proti novincu v elitni druščini Iliriji, 8. oktobra pa še tretji krog lige Aba proti Crveni zvezdi v Stožicah. Ligo prvakov Fiba bodo odprli 11. oktobra v Strasbourgu.

Zoran Predin Olimpija Budivelnik Po treh letih in pol Šport Zoran Predin spet na košarkarski tekmi

Novomeščani so precej manj obremenjeni. V novi sezoni bodo nastopali v državnem prvenstvu ter drugi ligi Aba, ki bo startala 10. oktobra.

Superpokal Slovenije:

Union Olimpija - Krka 94:76 (26:23, 23:22, 20:17, 25:14)
Battle 19, Badžim 15; Bratož 24 (5 as), Jošilo 22 (10 sk).

Komentarjev 1
  • pera 19:12 29.september 2017.

    Postani košarkarski menedžer https://mybasketteam.com/sl