Uvodno dejanje skakalne sezone

Foto: EPA Peter Prevc Kuusamo kvalifikacije Foto: EPA Severin Freund Kuusamo kvalifikacije Foto: EPA Maciej Kot Kuusamo kvalifikacije Foto: EPA Domen Prevc Kuusamo kvalifikacije Foto: EPA Janne Ahonen Kuusamo kvalifikacije
S kvalifikacijami v finskem Kuusamu se je začel uradni del zimske skakalne sezone 2016/17. Na prvi tekmi (petek ob 17.00) bo nastopilo pet Slovencev.
Oglej si celoten članek

Za nastop na prvi tekmi sezone, ki bo v petek ob 17. uri, se je potegovalo pet Slovencev, medtem ko je imel najboljši iz lanske zime Peter Prevc nastop že zagotovljen.

Od Slovencev je prvi nastopil Nejc Dežman in pristal pri 125,5 metra (114,8 točke) ter zaostal le za domačim veteranom Jannejem Ahonenom. Hitro je postalo jasno, da je Dežmanov nastop zadostoval za uvrstitev na tekmo.

Malce slabše se je odrezal Jaka Hvala s 110,5 metra (89,8) in ostal brez petkovega nastopa. Bolje se je odrezal Anže Lanišek s 115 metri (95,4) in si za las zagotovil nastop na tekmi.

Zlahka se je kvalificiral Jurij Tepeš, doskočil je pri 136 metrih (138,0). Podobno prepričljiv je bil Domen Prevc s 141 metri (144,0).

Odpadel le en slovenski orel

Na koncu je bil med 59 kvalifikanti Domen Prevc uvrščen na četrto mesto, Tepeš na osmo, Dežman na 27., Lanišek na 39., Hvala pa na 42. Kvalifikacije je dobil Poljak Maciej Kot (141,5 m; 149,3).

Od elitne deseterice Japonec Noriaki Kasai ni nastopil, najdaljši je bil Norvežan Daniel Andre Tande (140,5 m), Peter Prevc pa je dosegel 129 metrov. Za dva metra in pol je ugnal lanskega prvega izzivalca Nemca Severina Freunda.

Kuusamo (kvalifikacije), izidi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.