V 36. letu preminil legendarni strelec kar 35 reprezentančnih zadetkov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po dveh letih borbe s smrtonosno boleznijo je preminil legendarni jamajški napadalec.
Oglej si celoten članek

Iz angleškega premierligaša Sheffield United so sporočil žalostno novico, da je njihov nekdanji napadalec Jamajčan Luton Shelton umrl v 36. letu starosti po hudem boju s smrtonosno amiotrofično lateralno sklerozo (znano tudi kot Lou Gehrigova bolezen op. p.).

Sheffield United in igranje v Premier ligi je bil sicer največji dosežek v klubski karieri tega jamajškega nogometaša, ki je v Evropi nastopal še za Helsingborg, Valerengo, Aalborg, Karabükspor ter Nižni Novgorod.

Kljub ne preveč uspešni karieri v Evopi pa velja Shelton za pravo legendo doma na Jamajki, kjer je za matični klub Harbour View zbral več zadetkov kot nastopov, saj je na 44 tekmah zadel 45-krat.

Foto: Profimedia Luton Shelton

Izjemna je bila tudi njegova reprezentančna kariera, katero je začel s kar štirimi zadetki na svojem debiju leta 2008, kar ni uspelo še nobenemu človeku. Leta 2010 je bil s sedmimi zadetki celo najboljši strelec severnoameriških kvalifikacij za Svetovno prvenstvo. S 35 zadetki v reprezentančnem dresu je najboljši strelec Jamajke vseh časov, še najbolj se mu je približal Paul Young z 28.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:45 24. Januar 2021.

    Ne morem verjeti, da ni bila korona.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.