Šport > Nogomet
16977 ogledov

V 36. letu preminil legendarni strelec kar 35 reprezentančnih zadetkov

Luton Shelton Profimedia
Po dveh letih borbe s smrtonosno boleznijo je preminil legendarni jamajški napadalec.

Iz angleškega premierligaša Sheffield United so sporočil žalostno novico, da je njihov nekdanji napadalec Jamajčan Luton Shelton umrl v 36. letu starosti po hudem boju s smrtonosno amiotrofično lateralno sklerozo (znano tudi kot Lou Gehrigova bolezen op. p.).

Sheffield United in igranje v Premier ligi je bil sicer največji dosežek v klubski karieri tega jamajškega nogometaša, ki je v Evropi nastopal še za Helsingborg, Valerengo, Aalborg, Karabükspor ter Nižni Novgorod.

Kljub ne preveč uspešni karieri v Evopi pa velja Shelton za pravo legendo doma na Jamajki, kjer je za matični klub Harbour View zbral več zadetkov kot nastopov, saj je na 44 tekmah zadel 45-krat.

Luton Shelton | Avtor: Profimedia Profimedia

Izjemna je bila tudi njegova reprezentančna kariera, katero je začel s kar štirimi zadetki na svojem debiju leta 2008, kar ni uspelo še nobenemu človeku. Leta 2010 je bil s sedmimi zadetki celo najboljši strelec severnoameriških kvalifikacij za Svetovno prvenstvo. S 35 zadetki v reprezentančnem dresu je najboljši strelec Jamajke vseh časov, še najbolj se mu je približal Paul Young z 28.

Komentarjev 2
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 14:45 24.januar 2021.

    Ne morem verjeti, da ni bila korona.

Sorodne novice