Šport > Nogomet
7151 ogledov

Aretiran velik nemški talent: izsiljeval, prodajal drogo in financiral teroriste

Deniz Naki Epa
Nekdanji mladi nemški reprezentant naj bi bil vodja kriminalnega podzemlja Aachena.

Nemški nogometaš kurdskih korenin Deniz Naki je bil aretiran zaradi suma, da vodi največjo kriminalno organizacijo v nemškem mestu Aachen.

Tamkajšnje tožilstvo je potrdilo, da sta bili v postopku aretirani dve osebi, ena izmed njiju je nekdanji mladi nemški reprezentant, ki sta ustanovili kriminalno organizacijo, ki sodeluje z vojaškim gibanjem Delovska partija Kurdistana.

Nemška zvezna policija sumi, da je bila Nakijeva kriminalna organizacija vpletena v številne primere izsiljevanja ter prodaje droge, vse z namenom da financira boj Delovske partije Kurdistana.

Deniz Naki | Avtor: Epa Epa

"Ne moremo še potrditi, da so bila finančna sredstva uporabljena za potrebe partije, toda če nam uspe dokazati to sodelovanje, bomo odprli nov, poseben teroristični primer," je objavilo tamkajšnje tožilstvo.

Naki je sicer začel svojo nogometno kariero pri Bayer Leverkusenu, kjer pa se ni nikoli prebil v člansko moštvo. Po uspešni posoji k Rot Weiss Ahlenu je zapustil Farmacevte ter se odpravil k St. Pauliju, kjer je izmed vseh svojih ekip tudi pustil najgloblji pečat, saj je za klub s severa Nemčije nastopal tri sezone ter zaigral na 71 prvenstvenih tekmah.

Deniz Naki | Avtor: Epa Epa

Njegov zadnji nemški klub je bil nato Paderborn, preden se je leta 2013 odpravil v Turčijo, kjer je eno leto branil barve Genclerbirligija, od leta 2015 do 2018 pa je nastopal še za Ahmed S. K.

V Turčiji je bil leta 2018 zaradi podpore Kurdom obsojen na triletni izgon, Turška nogometna zveza pa mu je doživljenjsko prepovedala igranje nogometa v tej državi.

Naki je sicer tekom igranja za mladinske vrste Bayer Leverkusena veljal za enega največjih nemških talentov. Za mlajše državne selekcije je tako zbral 21 nastopov ter kar 12 zadetkov, barve Elfa pa je branil tudi na Evropskem U19 prvenstvu leta 2008 na Češkem. A zaradi vseh svojih postranskih dejavnosti dejansko ni nikoli razvil niti delčka svojega razkošnega talenta.

Komentarjev 4
  • romy 12:17 27.december 2020.

    Bravo Turčija...Švabi ukrepajte,dokler je še čas.

  • Avatar care
    care 08:51 27.december 2020.

    Partija se po slovensko napiše stranka,tako da Delovska stranka Kurdistana,a ne admin.

Sorodne novice