Šport > Nogomet
5061 ogledov

V enem mesecu preminil še drugi nogometaš kluba, prav tako reprezentant

Motjeka Madisha Reševalni pas/Twitter
Grozljiv zaključek leta 2020 za nesrečno nogometno moštvo.

Mamelodi Sundowns, nogometni klub iz Južne Afrike, je še drugič v zadnjem mesecu zavit v črno, saj je v avtomobilski nesreči izgubil še svojega drugega nogometaša.

Po Calvinu Anele Ngcongci, ki je življenje izgubil sredi novembra, je v soboto zvečer tragično preminil mladi zvezdnik ekipe, Motjeka Madisha.

25-letnik je bil udeležen v grozljivo prometno nesrečo v Kempton Parku v soboto zvečer, le nekaj ur po proslavi 50-letnice obstoja kluba. Avtomobil naj bi zgorel do neprepoznavnosti, v nesreči pa naj bi preminila še ena oseba.

Madisha je veljal za pravega zvezdnika svoje ekipe ter južnoafriške lige ter enega izmed redkih reprezentantov, ki si kruh služijo v domači ligi. Centralni branilec je bil namreč član ekipe Mamelodi Sundowns od leta 2015, od leta 2017 pa je postal standarden v prvi postavi reprezentance. Zanjo je zbral 12 nastopov ter 1 zadetek.

Motjeka Madisha | Avtor: Profimedia Profimedia

Madisha je bil tako štiri leta soigralec in partner v obrambi legendarnega Ngcongce, ki je večino kariere preživel pri belgijskem Genku, a se je leta 2016 vrnil domovino, kjer sta z Madisho v zadnjih treh letih vsakič osvojila naslov državnega prvaka.

Ngcongca je sicer veljal za eno izmed južnoafriških nogometnih legend, saj je za reprezentnaco zbral kar 53 uradnih nastopov, njen član pa je bil tudi na domačem Svetovnem prvenstvu leta 2010.

Calvin Anele Ngcongca | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • gregor51 12:16 13.december 2020.

    ja tko je nogometaš..brati pa pisati je pri njih tabu..pa premočni avtomobili pa pomanjkanje znanja o vožnji pa so tle k so

Sorodne novice