Šport > Nogomet
876 ogledov

Legenda, katero smo si dobro zapomnili tudi Slovenci, kandidira za predsednika

Jose Louis Chilavert epa
Legendarni vratar, ki je slovel po svojih prostih strelih, kandidira za predsednika Paragvaja.

Nekdanji paragvajski nogometni vratar Jose Luis Chilavert je objavil, da bo kandidiral na predsedniških volitvah leta 2023.

55-letnik je že julija najavil, da se namerava vreči v politiko, zdaj pa je na svojem Twitter profilu javno naznanil, da bo leta 2023 kandidiral za predsednika. K sliki je še zapisal: "Ponosen, da sem Paragvajec."

Za svojo glavno misijo si je zadal konec korupciji, medtem ko bo v naslednjih dneh predstavil svoj program rešitve paragvajskega gospodarstva.

Če bo Chilavert v svoji politični karieri vsaj pol tako uspešen, kot v nogometni, se ni bati za prihodnost Paragvaja.

Chilavert si je namreč tekom svojega igranja ustvaril status nogometne legende, saj ni slovel le po svojih izjemnih obrambah, pač pa tudi odličnih prostih strelih, katere je pogosto izvajal kljub svoji poziciji. Kar trikrat je bil izbran za najboljšega vratarja na svetu, na Svetovnem prvenstvu 1998 pa je bil izbran v idealno postavo tekmovanja.

Za paragvajsko reprezentanco je na 74 nastopih zbral neverjetnih 8 zadetkov, medtem ko jih je za svoje klube tekom kariere zbral še dodatnih 58.

Edini profesionalni vratar v zgodovini, ki se lahko pohvali z boljšim izkupičkom, je legendarni Brazilec Rogerio Ceni, ki jih je za svoj Sao Paulo zbral kar 131.

Chilavert je leta 2002 nastopil tudi na Svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji, kjer se je Paragvaj v skupini pomeril s Slovenijo. Tekma se je končala z rezultatom 3:1 za Južnoameričane, edini Slovenec, ki je uspel premagati paragvajskega kapetana, pa je bil Milenko Ačimović.

Chilavert pa tudi ne bi bil prvi bivši odlični nogometaš, ki bi postal predsednik države. Pred tremi leti je namreč eden najboljših afriških nogometašev vseh časov, George Weah, postal 25. predsednik Liberije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice