Šport > Nogomet
1249 ogledov

Eden največjih nogometnih talentov uspešno prebolel raka

Vasilije Janjičić Profimedia
Kmalu naj bi se vrnil na nogometna igrišča...

Švicarski nogometaš srbskih korenin Vasilije Janjičić je po treh mesecih boja uspešno premagal raka, katerega so mu odkrili tekom tako nesrečnega leta 2020.

22-letnemu igralcu Züricha so to smrtonostno bolezen diagnosticirali julija lani, dobro leto zatem ko se je iz slovitega nemškega HSV-a vrnil v domovino.

Septembra je začel z intenzivnim zdravljenjem, ki je na srečo uspelo, saj je preko Instagram profila ob proslavi novega leta zapisal, da mu je vendarle uspelo premagati leto 2020.

"Za mene osebno je to bilo najhujše leto v mojem življenju. Zanj ne želim izgubljati besed, rad bi mu zgolj sporočil, da je izgubilo. Leto 2021 tako želim začeti z dobrimi novicami in to je, da sem po treh mesecih kemoterapije in dveh operacijah premagal raka," je sporočil odlično novico 22-letni vezist.

"Rad bi se zahvalil vsem, še posebej pa svoji družini, ki mi je ves čas stala ob strani. Najlepša hvala mojim soigralcem pri Zürichu, mojemu nekdanjemu klubu HSV, švicarski državni reprezentanci ter vsem, ki so me podpirali. Vesel sem, da sem zdrav ter neverjetno srečen, da bom ponovno lahko zaigral nogomet," je zaključil.

Janjičić sicer velja za pravo legendo mlajših selekcij švicarske reprezentance, za katere je zbral kar neverjetnih 33 nastopov, sloviti časopis Four Four Two pa ga je celo uvrstil na seznam 50 največjih evropskih nogometnih talentov.

Vasilije Janjičić | Avtor: Profimedia Profimedia

Svojo kariero je začel v mlajših selekcijah Züricha, pri 17 letih pa ga je v svoje vrste zvabil nemški velikan HSV, za katerega ja v sloviti Bundesligi debitiral pri vsega 18 letih na tekmi proti Borussii Dortmund. Leta 2019 se je po sporu z glavnim trenerjem Hamburga brezplačno vrnil v Zürich. V svoji reprezentanci si ga je želela tudi Srbija, a se je odločil za švicarsko izbrano vrsto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice