V Amsterdamu umorili nogometaša

Foto: Epa
Foto: Epa
Napadalcem je poskušal pobegniti, a mu ni uspelo.
Oglej si celoten članek

Nizozemski nogometaš Kelvin Maynard je umrl v strelskem napadu. Dvaintridesetletnika sta v predelu Langbroekdreef v Amsterdamu ustrelila napadalca na motorju.

Po poročanju nizozemskega De Telegraafa je sedanji član ekipe Quick Boys ob napadu skušal pobegniti v bližnjo gasilsko postajo. Njegovo vozilo je trčilo v stavbo, reševalci pa ga ob posredovanju niso uspeli oživiti. 

"Lahko potrdimo, da je oseba, ki je v strelskem incidentu izgubila življenje, 32-letni Kelvin Maynard. Preiskava je v polnem teku," so sporočili iz amsterdamske policije.

Maynard je v karieri igral za številne klube, zaigral je za nizozemske, portugalski in madžarski klub, leta 2014 pa se je preselil na Otok, iz belgijskega Antwerpa ga je k Burton Albionu povabil njegov rojak in nekdanji nizozemski reprezentant Jimmy Floyd-Hasselbaink, ki je bil trener v omenjnem klubu.

Foto: Epa Kelvin Maynard

Branilec je prispeval lep delež k osvojitvi League two, naslednje leto pa se je Burton prebil še razred višje in si zagotovil nastop v ligi Championship, ki je druga po  oči v Angliji. Maynard je sicer zaradi poškodbe kolena na prijateljski tekmi z Derby Countyjem sicer izpustil celotno sezono.

Leta 2016 se je vrnil v domovino in začel braniti barve kluba SV Spakenburg.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.