Šport > Nogomet
2598 ogledov

V Amsterdamu umorili nogometaša

Kelvin Maynard Epa
Napadalcem je poskušal pobegniti, a mu ni uspelo.

Nizozemski nogometaš Kelvin Maynard je umrl v strelskem napadu. Dvaintridesetletnika sta v predelu Langbroekdreef v Amsterdamu ustrelila napadalca na motorju.

Po poročanju nizozemskega De Telegraafa je sedanji član ekipe Quick Boys ob napadu skušal pobegniti v bližnjo gasilsko postajo. Njegovo vozilo je trčilo v stavbo, reševalci pa ga ob posredovanju niso uspeli oživiti. 

"Lahko potrdimo, da je oseba, ki je v strelskem incidentu izgubila življenje, 32-letni Kelvin Maynard. Preiskava je v polnem teku," so sporočili iz amsterdamske policije.

Maynard je v karieri igral za številne klube, zaigral je za nizozemske, portugalski in madžarski klub, leta 2014 pa se je preselil na Otok, iz belgijskega Antwerpa ga je k Burton Albionu povabil njegov rojak in nekdanji nizozemski reprezentant Jimmy Floyd-Hasselbaink, ki je bil trener v omenjnem klubu.

Kelvin Maynard | Avtor: Epa Epa

Branilec je prispeval lep delež k osvojitvi League two, naslednje leto pa se je Burton prebil še razred višje in si zagotovil nastop v ligi Championship, ki je druga po  oči v Angliji. Maynard je sicer zaradi poškodbe kolena na prijateljski tekmi z Derby Countyjem sicer izpustil celotno sezono.

Leta 2016 se je vrnil v domovino in začel braniti barve kluba SV Spakenburg.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.