Šport > Nogomet
13377 ogledov

Hrvaški nogomet zavit v črno, umrl prvi strelec lige

Bruno Boban twitter
Še ena smrt nogometaša.

Na nogometnem dvoboju med tretjeligaškima kluboma Marsonija in Slavojina je v Slavonskem Brodu umrl 25-letni Bruno Boban. Tega je v sedmi minuti dvoboja v prsa zadela žoga, nogometaš pa je obležal na igrišču. Zdravniška služba je hitro pritekla na pomoč, a igralca ni uspela rešiti.

"Močen udarec v pluča, oziroma v prsni koš, lahko povzroči aritmijo, ki lahko pripelje do zastoja v delovanju srca," je za 24sata.hr dejal zdravnik Dinama Ivica Smodek. Eden izmed najuglednejših zdravnikov športne medicine na Hrvaškem je še dodal: "Morali bi izboljšati zdravniške preglede, tudi na tekmah druge in tretje lige pa bi morala biti prisotna vozila hitre pomoči, tako kot je to obvezno na dvobojih prve lige."

Boj za igralčevo življenje je na zelenici trajal 45 minut, s tribun pa so ga spremljali tudi pretreseni gledalci. "Slišale so se molitve, tarnanje na igrišču in tribuni, ko pa je bruno pokazal znake življenja, se je zaslišalo tudi glasno bodrenje, a na žalost se je na koncu zgodilo najhujše," so zapisali na sportalo.hr.

gianluigi buffon Veliki Buffon Šport Plačal privatno letalo, da je prišel na pogreb

Bruno je brat Gabrijela Bobana, ki brani barve hrvaškega prvoligaša Osijeka. Bruno Boban je bil z 12 zadetki sicer najboljši strelec v tretji ligi, v Marsonio pa je prestopil prav iz Slavonije. Na tekmi mu je kot prvi želel pomagati njegov svak Mario Rezo, sicer vratar Slavonije. Pred nekaj meseci je umrl tudi njegov oče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice