Šport > Nogomet
12940 ogledov

Plačal privatno letalo, da je prišel na pogreb

gianluigi buffon twitter
Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon se je znova izkazal.

Pogreb Davideja Astorija je bil dan po zmagoslavju Juventusa v ligi prvakov, ko je stara dama v Londonu premagala Tottenham in se prebila v četrtfinale tekmovanja. Gianluigi Buffon je najel privatno letalo, devet članov črno-belih, le toliko je bilo mest na avionu, pa je tako pravočasno prišlo v Firence. Preostali del ekipe je ostal v Londonu in se vrnil šele v večernih urah.

Juventus sicer ni nikjer drugje v Italiji tako osovražen kot v Firencah, ta ostaja edini večje mesto na Apeninskem polotoku, ki nima uradnega klubskega prostora za navijače stare dame, zadnji takšen je zgorel v podtaknjenem požaru. Kljub temu je Buffon zavrnil idejo, da bi v cerkev vstopil na stranska vrata, mnogi so se namreč bali reakcije domačih navijačev, še zlasti je bil pod vprašajem prihod nekdanjega člana Fiorentine Federica Bernardeschija, ki je pred sezone zapustil klub in prestopil k Juventusu.

A sprejem je bil topel, Bernardeschija so navijači celo pričakali z aplavzom, nogometaš pa se je ob tej gesti razjokal.

Komentarjev 1
  • Skipi 18:53 14.marec 2018.

    Zakaj bi navijači kakorkoli drugače odreagirali?, vi imate v mislih huligane, ja to je pa nekaj drugega. To niso navijači.

Sorodne novice