Šport > Nogomet
687 ogledov

Več tisoč ljudi na žalni slovesnosti

1/6
V četrtek so se v Firencah poslovili od umrlega italijanskega nogometaša.

V Firencah so danes pripravili žalno slovesnost za preminulega italijanskega nogometnega reprezentanta in kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Na mestnem trgu pred baziliko Santa Croce se je zbralo več tisoč ljudi, v večini navijačev z obeležji firenškega kluba.

Davide Astori Obdukcija Šport Znan vzrok za smrt Astorija

Ti so z navdušenjem pozdravili številne prisotne nogometne zvezdnike, med katerimi so bili tudi nogometaši Juventusa, ki v Firencah niso najbolj priljubljeni, a nesrečni Astori jih je vsaj za nekaj dni združil v žalosti. Med znanimi nogometaši so bili med drugimi tudi Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, ki sta s soigralci priletela direktno iz Londona, kjer je Juventus dobil povratno tekmo Lige prvakov proti Tottenhamu, Francesco Totti, Mario Balotelli, Nizozemec Marco Van Basten in tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.

iličić astori fiorentina Italija v šoku Šport Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Astorija, ki je v 31. letu zaradi odpovedi srca med spanjem umrl v noči iz sobote na nedeljo, v hotelu v Vidmu, kjer bi morala Fiorentina odigrati tekmo italijanskega prvenstva, bodo k zadnjemu počitku pospremili v petek, in sicer v San Pellegrinu Terme, vasi v bližini Bergama, kjer je Astori preživljal mladost.

Nesrečnik je zapustil ženo in dveletno hčer.

Davide Astori Lepa gesta Šport Kluba počastila umrlega nogometaša
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice