Šport > Nogomet
12892 ogledov

Znan vzrok za smrt Astorija

Davide Astori
Zdravniki po obdukciji ugotovili vzrok za smrt enaintridesetletnika.

Današnja obdukcija v Vidmu je pokazala, da je v nedeljo preminuli kapetan Fiorentine Davide Astori v spanju umrl zaradi zastoja srca. Enaintridesetletni Astori je bil skupaj z ekipo v Vidmu, kjer bi moralo moštvo v nedeljo odigrati prvenstveno tekmo serie A proti Udineseju.

Kot sta povedala zdravnika, ki ju je za obdukcijo pooblastilo tožilstvo, je Astori umrl zaradi srčne aritmije - upočasnjenega ritma srca. To je bilo vedno počasneje, nato pa se je ustavilo. Podrobnejši pregled bo sicer še opravljen.

Davide Astori Lepa gesta Šport Kluba počastila umrlega nogometaša

Nogometaša bodo v sredo premestili v Firence, kjer bo v tamkajšnjih prostorih Italijanske nogometne zveze tudi žalovanje. Pogreb v baziliki svetega križa (Basilica di Santa Croce) bo v četrtek.

Astori je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Cagliarija in Rome. Italijanska nogometna prvoligaša Fiorentina in Cagliari sta se odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli ne bo več nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori, zato sta dresa s to številko upokojila.

Davide Astori Po tragediji Šport Romun besen ob smrti Davideja Astorija
Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:41 07.marec 2018.

    Malo trapasto povedana diagnoza . Če gre za aritmijo , bi bil živ , kajti aritmija je nepravilno bitje srca in če bitja ni , tudi aritmije ni . Gre za zamašitev žile , ki srčni mišici dovaja kri in ...prikaži več z njo kisik. Ko se to zgodi , srčna mišica umira 4 ure , lasnik srca pa to ne opazi in ne ve , da je praktično že mrtev ! Sploh pa če spi . Srce začne PEŠATI v številu impulzev in se na koncu ustavi , ker odmre , šele potem umre tudi pacient.

Sorodne novice