Šport > Nogomet
343 ogledov

Kluba počastila umrlega nogometaša

davide astori Epa
Pri Fiorentini in Cagliariju so počastili nesrečno preminulega Davideja Astorija.

Italijanska nogometna prvoligaša Fiorentina in Cagliari sta se odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli ne bo več nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel tragično preminuli Davide Astori.

"Njemu v čast bomo 'upokojili' številko 13, s to potezo želimo spomin na Davideja ohraniti za večno," so prek Twitterja sporočili iz Fiorentine, zadnjega kluba Astorija, v nadaljevanju zapisa pa dodali še: "Ta dres ostaja za vedno tvoj."

Podobno sporočilo so v javnost poslali tudi v Cagliariju, kjer je nogometaš preživel šest sezon, k zapisu pa so dodali še fotografijo Astorija v rdeče-modrem klubskem dresu.Astori je med spanjem preminil v noči s sobote na nedeljo, in sicer v hotelu v Vidmu, kjer bi morala Fiorentina odigrati tekmo 27. kroga državnega prvenstva.

Danes naj bi bili znani rezultati obdukcije, ki bodo pokazali, zakaj je 31-letni nogometaš umrl. Pogreb naj bi bil v četrtek v Firencah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice