V Angliji nov primer rasizma

Foto: Youtube
Foto: Youtube
V sredo je londonski Chelsea na tekmi angleškega ligaškega pokala s 5:4 premagal Manchester United. Za incident je poskrbel navijač modrih, ki je v smeri Dannyja Welbecka gestikuliral z oponašanjem opičjih gibov. Iz Chelseaja so že sporočili, da dogodek preiskujejo.
Oglej si celoten članek

Navijači so lahko na tekmi ligaškega pokala med Manchester Unitedom in Chelseajem uživali v pravi nogometni poslastici, saj se je mreža zatresla kar devetkrat. Na koncu so se s 5:4 zmage veselili Londončani, medtem ko je za novo razburjenje poskrbel navijač modrih, ki je z oponašanjem opičjih gibov še enkrat dokazal, da rasizem v nogometu še dolgo ne bo iztrebljen.

Foto: EPA danny welbeck Tokratna žrtev je bil nogometaš rdečih vragov Danny Welbeck, v Chelseaju pa so že sprožili preiskavo. ''Nogometni klub Chelsea lahko potrdi, da preiskujemo incident na tribunah med tekmo z Manchester Unitedom. Klub bo pregledal vse dostopne posnetke in izprašal vse, ki bi lahko identificirali posameznika. Chelsea se zavezuje k boju proti vsem oblikam diskriminacije in bo v primeru zadovoljive količine dokazov sprožil najstrožji postopek,'' so sporočili iz londonskega tabora. Predstavnik policije pa je dodal: ''Zavedamo se obstoja slike, vendar uradne pritožbe še nismo prejeli.''

Obtožbe prihajajo le nekaj dni potem, ko so v Chelseaju delivca pravice Marka Clattenburga obtožili, da je med ligaško tekmo proti rdečim vragom rasistično zmerjal nogometaše modrih, natančneje Johna Obija Mikela in Juana Mato. Clattenburg je obtožbe ostro zanikal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.