Šport > Nogomet
83 ogledov

V Angliji nov primer rasizma

opičji gibi navijač chelsea Youtube
V sredo je londonski Chelsea na tekmi angleškega ligaškega pokala s 5:4 premagal Manchester United. Za incident je poskrbel navijač modrih, ki je v smeri Dannyja Welbecka gestikuliral z oponašanjem opičjih gibov. Iz Chelseaja so že sporočili, da dogodek preiskujejo.

Navijači so lahko na tekmi ligaškega pokala med Manchester Unitedom in Chelseajem uživali v pravi nogometni poslastici, saj se je mreža zatresla kar devetkrat. Na koncu so se s 5:4 zmage veselili Londončani, medtem ko je za novo razburjenje poskrbel navijač modrih, ki je z oponašanjem opičjih gibov še enkrat dokazal, da rasizem v nogometu še dolgo ne bo iztrebljen.

danny welbeck | Avtor: EPA EPA
Tokratna žrtev je bil nogometaš rdečih vragov Danny Welbeck, v Chelseaju pa so že sprožili preiskavo. ''Nogometni klub Chelsea lahko potrdi, da preiskujemo incident na tribunah med tekmo z Manchester Unitedom. Klub bo pregledal vse dostopne posnetke in izprašal vse, ki bi lahko identificirali posameznika. Chelsea se zavezuje k boju proti vsem oblikam diskriminacije in bo v primeru zadovoljive količine dokazov sprožil najstrožji postopek,'' so sporočili iz londonskega tabora. Predstavnik policije pa je dodal: ''Zavedamo se obstoja slike, vendar uradne pritožbe še nismo prejeli.''

Obtožbe prihajajo le nekaj dni potem, ko so v Chelseaju delivca pravice Marka Clattenburga obtožili, da je med ligaško tekmo proti rdečim vragom rasistično zmerjal nogometaše modrih, natančneje Johna Obija Mikela in Juana Mato. Clattenburg je obtožbe ostro zanikal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.