Šport > Nogomet
22 ogledov

Clattenburg šokiran nad obtožbami

mark clattenburg john obi mikel evra mata sodnik chelsea manchester united Reuters
Nogometni sodnik Mark Clattenburg, ki naj bi na tekmi med Manchester Unitedom in Chelseajem rasistično ozmerjal Johna Obija Mikela in Juana Mato, obtožbe ostro zanika. Še več, delivec pravice dodaja, da so ga namigovanja šokirala in razjezila.

Angleški nogometni sodnik Mark Clattenburg, ki je sodil premierligaško tekmo med Manchester Unitedom in Chelseajem, je zanikal vsa namigovanja o domnevno rasističnih besedah, ki naj bi jih namenil dvema nogometašama londonskega kluba.

mark clattenberg john obi mikel | Avtor: Reuters Reuters
Angleška nogometna zveza je takoj sprožila preiskavo proti 37-letnemu delivcu pravice, ki je že obljubil sodelovanje, saj je odločen, da bo opral svoje ime. Angleška zveza Clattenburga še ni zaslišala, saj želijo prej prebrati njegovo pisno poročilo o tem, kaj se je dogajalo med obračunom na Stamford Bridgu.

Clattenburgu pa se obeta še neodvisna preiskava londonske policije, ki je sporočila, da je prejela pritožbo združenja temnopoltih odvetnikov. Pomočniki glavnega sodnika, Michael McDonough, Simon Long in Michael Jones, so zanikali, da naj bi Clattenburg na tekmi uporabljal kakršnekoli rasistične opazke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.