Z igro v Barceloninem slogu v boj za Evropo

Foto: Anže Petkovšek olimpija krško prva liga
Igra prenovljene ljubljanske Olimpije bo igra s številnimi podajami, posestjo žoge. V slogu Barcelone torej.
Oglej si celoten članek

Ilija Stolica, Branko Ilić in Matic Črnic so na novinarski konferenci pred sredino prvo kvalifikacijsko tekmo za ligo prvakov s Qarabagom povedali, da jo komaj čakajo. Da jim je v čast, da lahko v najbolj kvalitetnem evropskem tekmovanju preverijo svoje sposobnosti. Proti ekipi, ki je lani igrala v skupinskem delu lige prvakov.

Zeleni Olimpija obdarila navijače in pokazala nov dres

"Ekipa, ki je osvojila dvojno krono, ima karakter za velike stvari. Na koncu je pomembno, da se osvajajo točke in zmage. Meni pa je pomembno tudi, na kakšen način prideš do zmage. Vsak trener ima svoj slog," je druženje z novinarji začel novi trener Olimpije. Pravijo, da je njegov slog igre podoben tistemu, ki ga že leta goji Barcelona, torej nogomet s številnimi podajami. "Časa za uigravanje, za nove ideje ni bilo veliko, a s tistim, kar so fantje doslej pokazali, sem zelo zadovoljen."

"Proti Qarabagu želimo igrati naš slog igre, vsiliti nasprotniku naše ideje," poudarja Stolica. Dodaja, da je tudi azerbajdžanski prvak, ki je gladko osvojil domačo lovoriko, med sezonama izgubil nekaj pomembnih igralcev. Tako so oboji zaradi menjave kadra v nekoliko težjem položaju. "Vse nas, naše navijače, bi radi nagradili z dobro tekmo," je še obljubil Stolica.

Qarabag, ki je azerbajdžansko prvenstvo osvojil petkrat zapovrstjo, je precej pisana ekipa s Španci, Bolgari, Brazilci, Francozi, Hrvati, Albanci in tudi islandskim reprezentančnim vratarjem Hannesom Haldorssonom.

Tudi Olimpija je doživela kar precej sprememb v igralskem kadru, tako med drugimi ni več Roka Vodiška, Mitcha Apaua, Jasona Davidsona, Daria Čanađije, Ricarda Alvesa in drugih, prišli pa so Matic Črnic, Asmir Suljić, Marko Gajić, Haris Kadrić, Marko Putinčanin, Andrija Kaludjerović ...

Kapetan Branko Ilić pravi, da so kadrovskih rošad že vajeni. "Tudi lani poleti se je zamenjal del ekipe. Večina novincev se je že dobro vklopila. Mi jim moramo pomagati. Delali smo dobro. Kot pravi trener, naša naloga je, da Qarabagu vsilimo našo igro." Na tej so delali zadnje tri, štiri tedne. Pod novim trenerjem snemajo treninge in nato analizirajo pluse in minuse vsakega posameznika. Bolj se torej ukvarjajo sami s svojo igro kot s tekmeci. "Tako bomo vsak dan boljši in to ni pomembno samo za to tekmo, ampak za vso sezono, pa za mlajše igralce, ki želijo napredovati in nekega dne priti kam v tujino," razlaga izkušeni Ilić.

Ne bom obljubil zmage, a ...

"Če bo nasprotnik boljši, mu bomo dali roko. Če pride do poraza. Ne bom sicer obljubil, da bomo zmagali, a upam in verjamem, da bomo naredili vse, da tekmo odigrali zelo dobro in da se ne bo ponovilo lansko leto (izpad v prvem krogu kvalifikacij evropske lige proti Vaasi)," je bil odločen kapetan državnih prvakov. "Odigrati bomo morali pametno, taktično, disciplinirano, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prinesli."

O pomembnosti lastne igre je govoril tudi novinec v zelenem dresu Matic Črnic: "Skušali jim bomo vsiliti naš način igre, našo posest žoge. Naj oni tečejo za žogo, da mi držimo posest. Jaz se nadejam dobrega rezultata. A sredina tekma je šele prvi polčas."

Za tekmo v Stožicah so za zdaj prodali 4.000 vstopnic. Ljubljančani bodo prvič igrali v novih dresih.

Naslednjo sredo nato sledi povratna v Bakuju.

Zahovič "S to energijo, ki jo ima Maribor, je vse mogoče"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.