"V Beograd zmagat!"

Foto: Gregor Katič slovenska nogometna reprezentanca
Slovenci pred odhodom v Beograd, kjer se bodo v torek v drugem kolu kvalifikacij za Euro 2012 pomerili s Srbijo, sporočajo, da odhajajo po zmago.
Oglej si celoten članek
Štirikrat remizirali
Slovenija se je s Srbijo (takrat še združeno s Črno goro pod imenom ZR Jugoslavija) prvič pomerila na Euru 2000 in v belgijskem Charleroiju odigrala mitskih 3:3. Ista nasprotnika sta se srečala tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002, tako v Ljubljani kot v Beogradu pa je bilo 1:1. Razplet je bil enak tudi na poslovilni tekmi od bežigrajskega stadiona leta 2004.

"Morala ne bo nikoli padla! V Beogradu bo težko, a gremo tja zmagat," pred torkovim obračunom Srbije in Slovenije na stadionu Marakana v Beogradu pravi Milivoje Novaković. Slovenci v nekdanjo jugoslovansko prestolnico odhajajo po bolečem domačem porazu proti Severni Irski.

Pot do EP je dolga
Selektor Matjaž Kek je pred gostovanjem v Srbiji veliko razmišljal predvsem o duševni regeneraciji svojih varovancev. Ti so bili po nepričakovanem uvodnem porazu zelo potrti. “Pot do evropskega prvenstva je zelo dolga,” pravi napadalec Zlatko Dedič. “Upali smo na čim boljši začetek, a izgubili. To moramo čim prej pozabiti,” je dodal strelec zadetka, ki je Slovenijo odpeljal na svetovno prvenstvo.

Ključ v realizaciji
Upam, da bomo proti Srbiji popravili realizacijo in zmagali,” optimistično razmišlja novinec v reprezentanci Josip Iličić. Tudi Robert Koren razmišlja o vsem, razen o porazu. “Težko je napovedati, kaj bo dober rezultat, a tekma se začne z 0:0 in mi bomo poskušali vse, da bi Srbe v Beogradu premagali,” sporoča kapetan.

Trening na Marakani
Slovenci bodo sicer v ponedeljek poleteli proti Beogradu in ob 18.30 tudi preizkusili zelenico na stadionu Marakana (ali Stadionu Crvena zvezda, kot se ta uradno imenuje). V zadnjih dneh brez težav trenira tudi Marko Šuler, ki je bil proti Severni Irski kljub temu na klopi. Koroški branilec je eden od tistih, s katerimi bi lahko Kek posegel v enajsterico, ki je kvalifikacije za evropsko prvenstvo začela s porazom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.