Šport > Nogomet
18 ogledov

"V Beograd zmagat!"

slovenska nogometna reprezentanca Gregor Katič
Slovenci pred odhodom v Beograd, kjer se bodo v torek v drugem kolu kvalifikacij za Euro 2012 pomerili s Srbijo, sporočajo, da odhajajo po zmago.
Štirikrat remizirali
Slovenija se je s Srbijo (takrat še združeno s Črno goro pod imenom ZR Jugoslavija) prvič pomerila na Euru 2000 in v belgijskem Charleroiju odigrala mitskih 3:3. Ista nasprotnika sta se srečala tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002, tako v Ljubljani kot v Beogradu pa je bilo 1:1. Razplet je bil enak tudi na poslovilni tekmi od bežigrajskega stadiona leta 2004.

"Morala ne bo nikoli padla! V Beogradu bo težko, a gremo tja zmagat," pred torkovim obračunom Srbije in Slovenije na stadionu Marakana v Beogradu pravi Milivoje Novaković. Slovenci v nekdanjo jugoslovansko prestolnico odhajajo po bolečem domačem porazu proti Severni Irski.

Pot do EP je dolga
Selektor Matjaž Kek je pred gostovanjem v Srbiji veliko razmišljal predvsem o duševni regeneraciji svojih varovancev. Ti so bili po nepričakovanem uvodnem porazu zelo potrti. “Pot do evropskega prvenstva je zelo dolga,” pravi napadalec Zlatko Dedič. “Upali smo na čim boljši začetek, a izgubili. To moramo čim prej pozabiti,” je dodal strelec zadetka, ki je Slovenijo odpeljal na svetovno prvenstvo.

Ključ v realizaciji
Upam, da bomo proti Srbiji popravili realizacijo in zmagali,” optimistično razmišlja novinec v reprezentanci Josip Iličić. Tudi Robert Koren razmišlja o vsem, razen o porazu. “Težko je napovedati, kaj bo dober rezultat, a tekma se začne z 0:0 in mi bomo poskušali vse, da bi Srbe v Beogradu premagali,” sporoča kapetan.

Trening na Marakani
Slovenci bodo sicer v ponedeljek poleteli proti Beogradu in ob 18.30 tudi preizkusili zelenico na stadionu Marakana (ali Stadionu Crvena zvezda, kot se ta uradno imenuje). V zadnjih dneh brez težav trenira tudi Marko Šuler, ki je bil proti Severni Irski kljub temu na klopi. Koroški branilec je eden od tistih, s katerimi bi lahko Kek posegel v enajsterico, ki je kvalifikacije za evropsko prvenstvo začela s porazom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.