V Beogradu izžvigali slovenskega košarkarja, nato pa ...

Foto: Profimedia
Na tribunah so ob prvem nastopu slovenskega reprezentanta za barve Crvene zvezde razvili žaljiv transparent. Odgovor so dobili sredi srbske prestolnice.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić, ki se je pred kratkim pridružil Crveni zvezdi, je v Evroligi uspešno debitiral v dresu srbskega prvaka; Beograjčani so doma premagali Olympiacos. Beograjski navijači Omiću niso pripravili lepega sprejema, na tribunah so razvili žaljiv transparent in mu vzklikali, naj odide. Omić je bil deležen žaljivk Delij zato, ker je rojen v Bosni in Hercegovini.

Hočejo, da odide Srbi podijo slovenskega reprezentanta. Razlog? Poreklo!

Preostanek dvorane je sicer prihod slovenskega reprezentanta pospremila z aplavzom.

Incident je odmeval med srbskimi uporabniki družbenih omrežij, številni so ga obsojali. Neimenovana skupina Beograjčanov se je celo zbrala na Trgu republike in razvila svoj transparent v podporo ne le slovenskemu košarkarju Alenu Omiću, ki se je torej rodil v Bosni in Hercegovini, pač pa tudi ostalim prišlekom v mestu.

xxx

Po zmagi z 89:78 je Omić lokalnim medijem dejal, da ni videl žaljivega transparenta navijačev Crvene zvezde. "Ničesar ne vem o napovedanem bojkotu navijačev. V Beograd sem prišel, da igram košarko in se borim za klubske barve. Zvezda ima najboljše navijače na svetu. Prišel sem tudi zaradi njih, da se borim zanje. Nisem videl transparenta. Bil sem povsem osredotočen na teren, da pomagam ekipi do zmage," je dejal Omić novinarjem.

Pogodba Crvena zvezda s slovenskim centrom

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.