Šport > Košarka
7232 ogledov

Srbi podijo slovenskega reprezentanta. Razlog? Poreklo!

Alen Omić Crvena zvezda
Delije ga nočejo, ostali gledalci so ga dostojno pozdravili.

Slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić, ki se je pred dnevi pridružil Crveni zvezdi, je sinoči v Evroligi uspešno debitiral v dresu srbskega prvaka, ki je premagal Olympiacos. A domači navijači Omiću niso pripravili lepega sprejema, na tribunah so razvili žaljiv transparent in mu vzklikali, naj odide. 

Zdaj je na potezi vodstvo Evrolige. Omić je bil deležen žaljivk Delij zgolj zato, ker je rojen v Bosni in Hercegovini.

brose bamberg cska moskva Evroliga Šport Polovičen uspeh Slovencev

Po zmagi z 89:78 je Omić lokalnim medijem dejal, da ni videl žaljivega transparenta navijačev Crvene zvezde. "Ničesar ne vem o napovedanem bojkotu navijačev. V Beograd sem prišel, da igram košarko in se borim za klubske barve. Zvezda ima najboljše navijače na svetu. Prišel sem tudi zaradi njih, da se borim zanje. Nisem videl transparenta. Bil sem povsem osredotočen na teren, da pomagam ekipi do zmage," je dejal Omić novinarjem.

Skupina navijačev Zvezde je sinoči na tribunah razvila žaljiv transparent, ko je Omić vstopil v igro, zapis se je nanašal na njegovo bosansko poreklo. Večji del dvorane je sicer njegov prihod pospremil z aplavzom, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

luka dončić Evroliga Šport Razpoložena Slovenca uprizorila pravcati šov
Komentarjev 2
  • Lavdan 14:21 27.januar 2018.

    Ima moderno muslimansko ime in porekla ne more skriti. Iz Bosne bi bil lahko tudi Srb ali Hrvat. Nacionalisti so pa povsod, "celo pri nas".

  • LukaMB 12:47 27.januar 2018.

    Prvo je v Sloveniji družno lobiral proti Srbom z lažmi o Srebrenici in na njegovem facebooku, potem je rekel, da je ateist in kasneje, da so oni njegovi bratje in pričakuje prijateljstvo, samo da bi tam pobral denar. Pač kot ...prikaži večt vedno mora en musli hitro menjati strani, ko je od tega tudi sam odvisen ali pa prodaja vero za večerjo. Navijači CZ imajo prav in tudi sam sem opazil politično naravnane prisiljene komentarje z njegove strani na njegovem facebooku. Toliko o tem da je ateist, malo morgen.