V boju za skupno drugo mesto

Foto: sport 10.04.14. Tanja Zakelj, gorska kolesarka, Tanja Zakelj of Slovenia celebra
Foto: sport 10.04.14. Tanja Zakelj, gorska kolesarka, Tanja Zakelj of Slovenia celebra
Tanja Žakelj je v skupnem seštevku svetovnega pokala tretja, od drugega mesta jo ločita dve točki.
Oglej si celoten članek

Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič sta po junijskem evropskem prvenstvu v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu, ko sta bili prva in druga, zadržali dobro pripravljenost. Najprej sta bili na tekmi svetovnega pokala v Kanadi šesta in sedma, minuli konec tedna v ZDA pa druga in peta. Visoko sta tudi v skupnem seštevku.

V kanadskem Mont-Sainte-Annu je bila Klemenčičeva v položaju za najvišja mesta, vendar je po težavah s sedežem izgubila stik z vrhom, na koncu pa prikolesarila do sedmega mesta. Tik pred njo je bila Žakljeva, ki je teden dni pozneje naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala predala Švicarki Jolandi Neff. Ta je v ameriškem Windhamu končala na četrtem mestu, kar ji je zadoščalo za zmago, Žakljeva pa je bila druga.

"V sebi sem čutila pravo tekmovalnost kot na najboljših dirkah v lanski sezoni," je po dirki povedala Žakljeva in nadaljevala: "Dobro sem premislila, vedela sem, da bo tesna dirka. Izkušnje z velikih dirk sem obrnila sebi v prid in na koncu osvojila fantastično drugo mesto, s katerim sem izredno zadovoljna. Proga je zelo selektivna, spusti niso tehnično zahtevni in zato se tam ne morejo narediti razlike. Karakteristike proge sem obrnila sebi v prid, vedela sem, da sem močna v klanec. Tekmice sem skušala nadzorovati, na delih, kjer se je dalo, sem prenašala visoko hitrost. Na spustih sem bila večino časa v ospredju, le ob koncu tretjega kroga sem se vozila v zavetrju. Dirka je bila tako odvisna le od mene, nisem delala napak, jo tekoče odpeljala in to se je obrnilo v moj prid."

Evropska prvakinja je v skupnem seštevku še vedno visoko, od tretjega mesta pa do drugega, na katerem je Kanadčanka Catharine Pendrel, zmagovalka dirke v Windhamu, pa jo ločita le dve točki. Klemenčičeva je deseta, zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2014 pa bo od 21. do 24. avgusta v francoskem Meribelu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.