Šport
1 ogledov

V boju za skupno drugo mesto

sport 10.04.14. Tanja Zakelj, gorska kolesarka, Tanja Zakelj of Slovenia celebra sport 10.04.14. Tanja Zakelj, gorska kolesarka, Tanja Zakelj of Slovenia celebra
Tanja Žakelj je v skupnem seštevku svetovnega pokala tretja, od drugega mesta jo ločita dve točki.

Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič sta po junijskem evropskem prvenstvu v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu, ko sta bili prva in druga, zadržali dobro pripravljenost. Najprej sta bili na tekmi svetovnega pokala v Kanadi šesta in sedma, minuli konec tedna v ZDA pa druga in peta. Visoko sta tudi v skupnem seštevku.

V kanadskem Mont-Sainte-Annu je bila Klemenčičeva v položaju za najvišja mesta, vendar je po težavah s sedežem izgubila stik z vrhom, na koncu pa prikolesarila do sedmega mesta. Tik pred njo je bila Žakljeva, ki je teden dni pozneje naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala predala Švicarki Jolandi Neff. Ta je v ameriškem Windhamu končala na četrtem mestu, kar ji je zadoščalo za zmago, Žakljeva pa je bila druga.

"V sebi sem čutila pravo tekmovalnost kot na najboljših dirkah v lanski sezoni," je po dirki povedala Žakljeva in nadaljevala: "Dobro sem premislila, vedela sem, da bo tesna dirka. Izkušnje z velikih dirk sem obrnila sebi v prid in na koncu osvojila fantastično drugo mesto, s katerim sem izredno zadovoljna. Proga je zelo selektivna, spusti niso tehnično zahtevni in zato se tam ne morejo narediti razlike. Karakteristike proge sem obrnila sebi v prid, vedela sem, da sem močna v klanec. Tekmice sem skušala nadzorovati, na delih, kjer se je dalo, sem prenašala visoko hitrost. Na spustih sem bila večino časa v ospredju, le ob koncu tretjega kroga sem se vozila v zavetrju. Dirka je bila tako odvisna le od mene, nisem delala napak, jo tekoče odpeljala in to se je obrnilo v moj prid."

Evropska prvakinja je v skupnem seštevku še vedno visoko, od tretjega mesta pa do drugega, na katerem je Kanadčanka Catharine Pendrel, zmagovalka dirke v Windhamu, pa jo ločita le dve točki. Klemenčičeva je deseta, zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2014 pa bo od 21. do 24. avgusta v francoskem Meribelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.