Šport
26 ogledov

Najboljša sta Mohorič in Žakelj

Mohorič SP v kolesarstvu kolesarstvo cestna dirka Firence EPA
Kolesarska zveza Slovenije je na Ljubljanskem gradu podelila nagrade najboljšim kolesarjem leta 2013.

Najprestižnejši nagradi sta domov odnesla Matej Mohorič, ki je bil okronan za najboljšega slovenskega kolesarja letošnjega leta, in Tanja Žakelj, ki je nagrado osvojila v ženski konkurenci. Mohorič si je nagrado privozil na svetovnem prvenstvu za mlajše člane, kjer je osvojil zlato na cestni dirki.

S tem je postal prvi kolesar na svetu, ki je v prvi sezoni med mlajšimi člani osvojil naslov, ki ga je prejšnje leto že osvojil med mladinci. Žakljova pa si je nagrado prislužila z naslovom evropske prvakinje in kot zmagovalka svetovnega pokala v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu.

Posebna nagrada ob zaključku kariere Valjavca

Nagrado za posebne dosežke v gorskem kolesarstvu so ob tem pdoelili tudi Mihi Halzerju, evropskemu podprvaku v krosu na izpadanje, Zarji Černilogar za skupno zmago v evropskem pokalu v spustu in Miranu Vauhu, zmagovalcu evropskega pokala ter bronastemu iz evropskega prvenstva v štirikrosu in spustu.

V kategoriji cestnega kolesarstva pa sta nagradi za posebne dosežke dobila Luka Mezgec in Simon Špilak, ki sta letos odlično zasopala slovenske barve. Ob zaključku kariere je posebno nagrado iz rok Mohoriča prejel še Tadej Valjavec.

Za najboljšo ekipo v gorskem kolesarstvu letos je bila ob tem izbrana ekipa KD Rajd-Ljubljana, med cestnimi ekipami pa je bila za najboljšo izbrana Adria Mobil. Nagrajena sta bila tudi najboljša rekreativca leta 2013 in sicer Andreja Jagodic in Matej Lovše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.