V dobrodelne namene podaril skoraj pol milijona

Foto: Profimedia
Ni samo dober na zelenici, izkaže se tudi zunaj igrišča.
Oglej si celoten članek

Najboljši mladi nogometaš svetovnega prvenstva Kylian Mbappe se je odločil, da bo ves zaslužek, ki ga je dobil z nastopom v Rusiji, podaril v dobrodelne namene. 

Po poročanju L'Equipe in USA Today bo napadalec Paris Saint-Germaina, ki je z zadetkom ob zmagi s 4:2 nad Hrvaško postal šele drugi najstnik z golom v finalih svetovnih prvenstev, denar posrdoval dobrodelni organizaciji Premiers de Cordee, ki omogoča športne aktivnosti hospitaliziranim in invalidnim otrokom.

Pariz Veliki sprejem in državna odlikovanja za prvake

Mbappe je na mundialu na tekmo zaslužil 19 tisoč evrov na tekmo ter nagrado za osvojitev turnirja, ki znaša 300 tisočakov. Skupno bo dobrodelna organizacija tako prejela okoli 450 tisoč evrov.

Foto: Profimedia Kylian Mbappe

"Kylian je izjemna oseba. Ko mu natrpani urnik dovoljuje, nam z veseljem pomaga. Ima res odličen odnos z mladimi poškodovanci, vedno najde prave besede za spodbudo. Včasih se mi zdi, da v igranju z njimi uživa še bolj kot oni," je za Le Parisien dejal generalni direktor organizacije Sebastien Ruffin.

Mbappe je na svetovnem prvenstvu v Rusiji na sedmih tekmah zabil štiri zadetke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.