Domžalčani dvakrat vodili proti favoritom

Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen
Domžalčani se bodo na Švedsko odpravili z izidom 2:2.
Oglej si celoten članek

Domžalski nogometaši so po izločitvi malteškega Balzana tako odigrali prvi del dvoboja z Malmöjem, ki je v 1. krogu kar z 11:0 izločil Ballymeno United. Gostitelji so pokazali, da se lahko kosajo z vodilno ekipo švedskega prvenstva (imeli so tudi dvakrat več strelov), a je ta vseeno prišla do dragocenih zadetkov v gosteh, kar jo postavlja v vlogo favorita pred povratnim obračunom. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu igral z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine. Prva tekma se je končala 1:1.

Domžalčani so bili že v prvem polčasu malce konkretnejši kot tekmec s severa Evrope. V 12. minuti je prvič neuspešno poskusil Shamar Nicholson, v 17. minuti Adam Gnezda Čerin ni premagal vratarja gostov v boju ena na ena, isti igralec pa je bil nenatančen z volejem z dobrih 20 metrov v 24. minuti.

A domači so vseeno povedli v 37. minuti pa tudi povedli. Švedski branilci so tik pred Gnezdo Čerinom, ki je stekel za žogo po Nicholsonovi podaji z glavo, okroglo usnje odbili v kot. Sledil je predložek Senijada Ibričića pred vrata, kjer je bil najvišji jamajški reprezentant za 1:0.

Domače vodstvo ni trajalo dolgo, Švedi so izenačili na podoben način. Tokrat je bil po kotu s strelom z glavo natančen Rasmus Bengtsson.

Tako kot se je končal prvi polčas, se je začel drugi. Že v 48. minuti je po lepi akciji domačih in dvojni podaji z Nicholsonom pred švedskega vratarja sam prišel Gnezda Čerin in zadel za novo vodstvo gostiteljev, le štiri minute kasneje pa so gostje znova izenačili preko Marcusa Antonssona. Oscar Lewicki je z desne poslal nizek predložek na prvo vratnico, kjer je okroglo usnje pričakal napadalec Malmöja in ga še drugič spravil za hrbet Grege Sorčana.

Vmes je še enkrat nevarno, a malo previsoko, z 18 metrov streljal Gnezda Čerin. Novo priložnost so domači imeli v 73. minuti, ko je z glavo poskusil Matej Podlogar, a se je izkazal vratar gostov, tako kot po poskusu Gnezde Čerina globoko v sodniškem dodatku.

Evropska liga, 2. krog kvalifikacij:

Domžale : Malmö 2:2 (1:1)
Nicholson 37., Gnezda Čerin 48.; Bengtsson 42., Antonsson 52.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.