V F1 še četrti član slovite dirkaške rodbine

Foto: Epa formula 1 dirkalniki startna vrsta
Dirkaška rodbina Fittipaldi je neločljivo povezana s formulo 1.
Oglej si celoten članek

Čeprav je največje uspehe dosegal zdaj že ded Emerson Fittipaldi, bo njegov vnuk Pietro poskrbel, da se bo zgodba brazilske dirkaške družine nadaljevala. V sezoni 2019 bo namreč delal kot testni dirkač ekipe Haas v formuli 1.

Moštvo je 22-letnega Brazilca, vnuka svetovnega prvaka iz let 1972 in 1974 Emersona Fittipaldija, danes imenovalo za testnega voznika v sezoni 2019. Prva voznika ekipe bosta Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen.

"Veselim se, da bom lahko preizkusil dirkalnike formule 1. Morda bo po sezoni 2019 moja vloga v tem športu še večja," je dejal doslej zadnji član dirkaške družine o svoji prihodnosti v elitnem tekmovanju.

Emerson Fittipaldi je zmagal na 14 dirkah za SP ter za ekipi Lotus in McLaren osvojil naslova svetovnega prvaka. Pozneje je z bratom Wilsonom, ki je bil tudi dirkač, a precej manj uspešen (nastopil je na 38 dirkah in nikoli ni bil na zmagovalnem odru), ustanovil ekipo v formuli 1. V tem tekmovanju je pozneje dirkal tudi njegov sin Christian, Emersonov nečak, ki je zbral 40 nastopov za Minardi in Footwork med letoma 1992 in 1994 in bil trikrat četrti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.