Šport > Moto športi
454 ogledov

V F1 še četrti član slovite dirkaške rodbine

formula 1 dirkalniki startna vrsta Epa
Dirkaška rodbina Fittipaldi je neločljivo povezana s formulo 1.

Čeprav je največje uspehe dosegal zdaj že ded Emerson Fittipaldi, bo njegov vnuk Pietro poskrbel, da se bo zgodba brazilske dirkaške družine nadaljevala. V sezoni 2019 bo namreč delal kot testni dirkač ekipe Haas v formuli 1.

Moštvo je 22-letnega Brazilca, vnuka svetovnega prvaka iz let 1972 in 1974 Emersona Fittipaldija, danes imenovalo za testnega voznika v sezoni 2019. Prva voznika ekipe bosta Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen.

"Veselim se, da bom lahko preizkusil dirkalnike formule 1. Morda bo po sezoni 2019 moja vloga v tem športu še večja," je dejal doslej zadnji član dirkaške družine o svoji prihodnosti v elitnem tekmovanju.

Emerson Fittipaldi je zmagal na 14 dirkah za SP ter za ekipi Lotus in McLaren osvojil naslova svetovnega prvaka. Pozneje je z bratom Wilsonom, ki je bil tudi dirkač, a precej manj uspešen (nastopil je na 38 dirkah in nikoli ni bil na zmagovalnem odru), ustanovil ekipo v formuli 1. V tem tekmovanju je pozneje dirkal tudi njegov sin Christian, Emersonov nečak, ki je zbral 40 nastopov za Minardi in Footwork med letoma 1992 in 1994 in bil trikrat četrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice