V finale Rusinje in Čehinje

Foto: Žurnal24 Vera Zvonarjeva Foto: Žurnal24 Petra Kvitova (Češka) Foto: Žurnal24 Petra Kvitova (Češka) levo in Yanina Wickmayer (Belgija) Foto: Žurnal24 Vera Zvonarjeva Foto: Žurnal24 Melanie Oudin (ZDA). Foto: Žurnal24 Roberta Vinci Foto: Žurnal24 Italijanka Roberta Vinci je v Barceloni zmagala že pred dvema letoma. (Foto: EPA Foto: Žurnal24 Nemška teniška reprezentanca je v boju za obstanek v elitni skupini premagala ZD Foto: Žurnal24 Nemška teniška reprezentanca je v boju za obstanek v elitni skupini premagala ZD Foto: Žurnal24 Andrea Petkovic (Nemčija) je s 6:2, 6:3 premagala Melanie Oudin (ZDA). Foto: Žurnal24 Andrea Petkovic (Nemčija) je s 6:2, 6:3 premagala Melanie Oudin (ZDA).
Prve finalistke teniškega pokala Fed so Rusinje, ki so bile v Moskvi boljše od branilk naslova Italijank. V finalu bodo moči merile s čehinjami. Američanke so prvič v zgodovini izpadle iz elitne skupine.
Oglej si celoten članek
Pokal Fed bo v prihodnji sezoni prvič v 48-letni zgodovini potekal brez reprezentance ZDA v svetovni skupini. Američanke, 17-kratne zmagovalke, so v boju za obstanek v tej skupini brez sester Williams izgubile proti Nemčiji.

Ruska ženska teniška reprezentanca se je uvrstila v finale pokala Fed. Na nedeljskem prvem posamičnem obračunu polfinala v Moskvi je Vera Zvonareva premagala Roberto Vinci s 6:4, 6:2 in s tem Rusinjam v obračunu z branilkami naslova iz Italije priborila neulovljivo prednost 3:0. Italija je tako po dveh zmagah v letih 2009 in 2010 ostala brez finala, Rusija pa bo imela priložnost za prvo zmago po letu 2008.

V finale so se uvrstile še Čehinje, ki so bile v gosteh s 3:2 boljše od Belgijk. Odločilno točko sta Češki priigrali Iveta Benešova in Barbora Zahlavova-Štrycova, ki sta bili dvakrat s po 6:4 boljši od belgijske dvojice Kirsten Flipkens - Yanina Wickmayer. Belgijke so sicer nastopale brez poškodovane prve zvezdnice Kim Clijsters.

Finale bo na sporedu 5. in 6. novembra.

Pokal Fed, polfinale, trenutni izidi:
Rusija
: Italija 5:0

Belgija : Češka 2:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.