Šport
11 ogledov

V finale Rusinje in Čehinje

Vera Zvonarjeva
1/11
Žurnal24 main
Prve finalistke teniškega pokala Fed so Rusinje, ki so bile v Moskvi boljše od branilk naslova Italijank. V finalu bodo moči merile s čehinjami. Američanke so prvič v zgodovini izpadle iz elitne skupine.
Pokal Fed bo v prihodnji sezoni prvič v 48-letni zgodovini potekal brez reprezentance ZDA v svetovni skupini. Američanke, 17-kratne zmagovalke, so v boju za obstanek v tej skupini brez sester Williams izgubile proti Nemčiji.

Ruska ženska teniška reprezentanca se je uvrstila v finale pokala Fed. Na nedeljskem prvem posamičnem obračunu polfinala v Moskvi je Vera Zvonareva premagala Roberto Vinci s 6:4, 6:2 in s tem Rusinjam v obračunu z branilkami naslova iz Italije priborila neulovljivo prednost 3:0. Italija je tako po dveh zmagah v letih 2009 in 2010 ostala brez finala, Rusija pa bo imela priložnost za prvo zmago po letu 2008.

V finale so se uvrstile še Čehinje, ki so bile v gosteh s 3:2 boljše od Belgijk. Odločilno točko sta Češki priigrali Iveta Benešova in Barbora Zahlavova-Štrycova, ki sta bili dvakrat s po 6:4 boljši od belgijske dvojice Kirsten Flipkens - Yanina Wickmayer. Belgijke so sicer nastopale brez poškodovane prve zvezdnice Kim Clijsters.

Finale bo na sporedu 5. in 6. novembra.

Pokal Fed, polfinale, trenutni izidi:
Rusija
: Italija 5:0

Belgija : Češka 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.