V finalu Celjani in Novomeščani

Foto: twitter RK Celje Piv. Laško Celje PL
Novomeščani prvič v finalu, Celjani bodo branili lovoriko.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po polfinalni zmagi nad Koprom 2013 z 29:27 (15:13) prebili v veliki finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Ljutomeru. Celjska ekipa se bo za končno zmago v tem tekmovanju v nedeljo ob 18. uri pomerila s Krko, ki je na današnji prvi polfinalni tekmi ugnala ormoški Jeruzalem s 37:28 (17:17).

Izbranci trenerja Celja Branka Tamšeta so vseskozi imeli škarje in platno v svojih rokah. V prvem polčasu so jim Koprčani kljubovali in v 26. minuti zaostajali le za zadetek (12:13), v drugi polovici tekme pa niso bili kos branilcem pokalnega naslova. Rokometaši iz mesta ob Savinji so si v 38. minuti priigrali pet golov prednosti (20:15), v nadaljevanju pa navkljub občasnim nihanjem v igri zadržali prednost in se prebili na najbolj vznemirljivo in pomembno tekmo v pokalnem tekmovanju.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit David Razgor z osmimi goli, Matic Grošelj in Borut Mačkovšek sta jih k zmagi prispevala po pet, toliko zadetkov so v koprski zasedbi dosegli Aleks Vlah, Grega Krečič in Adam Bratkovič.

Odlična končnica Krke

Dolenjska zasedba se je sicer prvič prebila v veliki finale slovenskega pokala. Novomeščani so tekmo odprli s 3:0 in prednost treh golov držali do 19. minute (11:8). V končnici prvega polčasa so gostitelji letošnjega pokalnega turnirja na krilih svojih privržencev vendarle strnili svoje vrste in v 26. minuti prvič na tekmi izenačili izid (15:15), tri minute kasneje pa povedli za dva gola (17:15).

V drugem polčasu se je odvijal ogorčen boj za vsak košček ljutomerskega igrišča, v rahli rezultatski prednosti so bili izbranci novomeškega trenerja Mirka Skoka, ki so v 43. minuti po golu Davida Didoviča znova povedli za tri gole (26:23). Ormožani so v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in tekmecem ušli na gol (26:27), prelomni trenutki dvoboja pa so bili v domeni dolenjskih rokometašev. Med 48. in 59. minuto so zaigrali naravnost sijajno v obrambi in sploh niso prejeli gola, po delnem izidu 9:0 povedli za osem golov golov (35:27) in razrešili vse dvome o zmagi.

V novomeški ekipi sta blestela Jernej Papež z devetimi in Grega Okleščen z osmimi goli, v ormoški je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Žuran z devetimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.