V grozljivih okoliščinah umrl mladi nogometaš, ki je bežal za življenje

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
V kaotičnem dogajanju na kabulskem letališču je življenje izgubil obetavni afganistanski nogometaš.
Oglej si celoten članek

Letališče v Kabulu so pretekli konec tedene preplavile množice ljudi, ki so obupano iskali letalo, s katerim bi lahko pobehnili iz države, potem ko so talibani v nedeljo brez odpora zavzeli prestolnico in prevzeli oblast v državi. 

Več tisoč ljudi se je v paniki zbralo na prostoru, kjer so parkirana letala za izkrcanje in vkrcanje potnikov. Številni so plezali po ograji stopnišča, da bi se vkrcali na eno od prenapolnjenih letal. V kaotičen dogajanju je življenje izgubilo vsaj pet civilistov.

Med tistimi, ki so se zaman poskušali vkrcati na ameriško vojaško letalo Boeing C-17, ki je v ponedeljek vzletelo iz Kabula, je bil tudi mladi afgainistanski nogometni reprezentant.

Foto: East2West

Devetnajstletni Zaki Anwari naj bi se smrtno ponesrečil, ko se je poskušal oprijeti zunanjosti ameriškega letala, pri čemer se je po predvidevanjih zapletel v pristajalno kolesje, kjer so ob pristanku v Katarju tudi odkrili njegovo truplo.

"Žalosti me, da je bil eden od mladostnikov, ki so poskušali pred dnevi zapustiti Kabul tako, da so splezali na ameriško letalo, član afganistanske mladinske nogometne reprezentance," je zapisal novinar Babak Taghvaee.

Anwari, nadobudni mladi nogometaši, je bil srednješolec iz Kabula. V svojem zadnjem zapisu na Facebooku je pomenljivo dejal, da smo vsi krojači svoje usode. "Vsak je slikar svojega življenja. Nikomur ne smete dopustiti, da vam vzame vaš čopič," je zapisal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:55 19. Avgust 2021.

    lzprvi članek ki bo zanimiv ... kako bodo telebani sorejejal opiate , se pravi makkove glavice , in to vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.