V Kostariki na delu policisti

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.com)
Agencija Organismo de Investigaciones Judiciale (OIJ), kostariški ekvivalent FBI, je pod drobnogled vzela pisarne podjetja Innovative Data Solutions (IDS).
Oglej si celoten članek

Pisarne podjetja IDS, nekdanji center za podporo strankam poker sob Absolute Poker in Ultimate Bet v Kostariki, je preiskala agencija OIJ, kostariški ekvivalent FBI. Glede na izjavo predstavnika materinske družbe mreže Cereus Poker Blanca Games je namen dejanja OIJ nadaljevati preiskavo Olmana Rimolee, lastnika IDS, Scotta Toma, ki je tudi eden od obtoženih v primeru v ZDA, in tretje, manj znane stranke, Oldemarja Vargasa.

Predstavnik Blanca Games je povedal: "Želimo popraviti govorice, da so včerajšnji dogodki povezani z nedavnim delovanjem ameriških oblasti. Mi razumemo, da ne gre za to, temveč so preiskavo v ločeni zadevi spodbudili lokalni preiskovalci v Kostariki, ki želijo najti in priti v stik z Rimolo, Tomom in Vargasom ter jih izprašati v zvezi s preiskavo primera pranja denarja."

V nadaljevanju izjave so povedali še, da je družba Blanca Games prekinila pogodbo z IDS, potem ko je izvedela, da si je Rimola neupravičeno prisvojil milijone IDS-ovega denarja, namenjenega odpravninam delavcev, in zdaj raziskuje vse možne pravne poti, da povrne svoj denar.

Poudarili so tudi, da sodelujejo s kostariškimi oblastmi, da bi našli najlažji način za povrnitev odpravnin mimo Rimole in IDS-a.

Tudi PokerStars je potrdil, da je prejel kratek obisk s strani lokalnih oblasti, a se je poslovanje kmalu zatem povrnilo v normalno stanje. Predstavnik Steve Day je na forum TwoPlusTwo.com zapisal, da so jih obiskali zgolj "zaradi problemov v drugih lokalnih podjetjih v isti industriji".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.