Šport
23 ogledov

V Kostariki na delu policisti

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Agencija Organismo de Investigaciones Judiciale (OIJ), kostariški ekvivalent FBI, je pod drobnogled vzela pisarne podjetja Innovative Data Solutions (IDS).

Pisarne podjetja IDS, nekdanji center za podporo strankam poker sob Absolute Poker in Ultimate Bet v Kostariki, je preiskala agencija OIJ, kostariški ekvivalent FBI. Glede na izjavo predstavnika materinske družbe mreže Cereus Poker Blanca Games je namen dejanja OIJ nadaljevati preiskavo Olmana Rimolee, lastnika IDS, Scotta Toma, ki je tudi eden od obtoženih v primeru v ZDA, in tretje, manj znane stranke, Oldemarja Vargasa.

Predstavnik Blanca Games je povedal: "Želimo popraviti govorice, da so včerajšnji dogodki povezani z nedavnim delovanjem ameriških oblasti. Mi razumemo, da ne gre za to, temveč so preiskavo v ločeni zadevi spodbudili lokalni preiskovalci v Kostariki, ki želijo najti in priti v stik z Rimolo, Tomom in Vargasom ter jih izprašati v zvezi s preiskavo primera pranja denarja."

V nadaljevanju izjave so povedali še, da je družba Blanca Games prekinila pogodbo z IDS, potem ko je izvedela, da si je Rimola neupravičeno prisvojil milijone IDS-ovega denarja, namenjenega odpravninam delavcev, in zdaj raziskuje vse možne pravne poti, da povrne svoj denar.

Poudarili so tudi, da sodelujejo s kostariškimi oblastmi, da bi našli najlažji način za povrnitev odpravnin mimo Rimole in IDS-a.

Tudi PokerStars je potrdil, da je prejel kratek obisk s strani lokalnih oblasti, a se je poslovanje kmalu zatem povrnilo v normalno stanje. Predstavnik Steve Day je na forum TwoPlusTwo.com zapisal, da so jih obiskali zgolj "zaradi problemov v drugih lokalnih podjetjih v isti industriji".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.