V Leviju premalo, v Lake Louisu preveč snega

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kanadski organizatorji uvodne moške smukaške preizkušnje svetovnega pokala alpskih smučarjev so zaradi močnega sneženja v sredo odpovedali prvi uradni trening. Ker vremenska napoved do konca tedna obeta nove pošiljke snega, je ogrožena izvedba sobotnega smuka in nedeljskega superveleslaloma v Lake Louisu.
Oglej si celoten članek

Pred sobotno prvo hitrostno preizkušnjo sta danes zvečer po srednjeevropskem času in v petek predvidena še dva treninga smuka, za izvedbo smuka pa je nujen vsaj en trening. Na startu prvega treninga so bili vsi pomembnejši smukači, ki so zaznamovali preteklo sezono z zmagovalcem skupnega smukaškega seštevka Švicarjem Didierjem Cuchom na čelu. V Lake Louisu je tudi vseh šest Slovencev: Andrej Šporn, Andrej Jerman, Rok Perko, Gašper Markič, Andrej Križaj in Boštjan Kline, ki so v preteklem tednu opravili zelo dober smukaški in superveleslalomski trening v Nakiski, v začetku tedna pa so se preselili v Lake Louise.

Prvi adut slovenske ekipe Šporn v smuku cilja na uvrstitev med prvo deseterico, v superveleslalomu pa med petnajsterico. Tostran luže pa se spopadajo s povsem drugačnimi težavami. Zaradi pomanjkanja snega so sredi meseca odpovedali uvodno moško in žensko slalomsko preizkušnjo v finskem Leviju.

Svetovni pokal alpskih smučark v ameriškem Aspnu ni ogrožen. V soboto bo tako na sporedu veleslalom s prvo vožnjo ob 18.15 in finalom ob 21.15. V nedeljo bo še slalom (18.15/21.00). Tina Maze bo nastopila na obeh tekmah, v veleslalomu bosta slovenske barve zastopali še Ana Drev in Ilka Štuhec, v slalomu pa Maruša Ferk in kvalifikantka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.