Šport
24 ogledov

V Leviju premalo, v Lake Louisu preveč snega

Didier Cuche Žurnal24 main
Kanadski organizatorji uvodne moške smukaške preizkušnje svetovnega pokala alpskih smučarjev so zaradi močnega sneženja v sredo odpovedali prvi uradni trening. Ker vremenska napoved do konca tedna obeta nove pošiljke snega, je ogrožena izvedba sobotnega smuka in nedeljskega superveleslaloma v Lake Louisu.

Pred sobotno prvo hitrostno preizkušnjo sta danes zvečer po srednjeevropskem času in v petek predvidena še dva treninga smuka, za izvedbo smuka pa je nujen vsaj en trening. Na startu prvega treninga so bili vsi pomembnejši smukači, ki so zaznamovali preteklo sezono z zmagovalcem skupnega smukaškega seštevka Švicarjem Didierjem Cuchom na čelu. V Lake Louisu je tudi vseh šest Slovencev: Andrej Šporn, Andrej Jerman, Rok Perko, Gašper Markič, Andrej Križaj in Boštjan Kline, ki so v preteklem tednu opravili zelo dober smukaški in superveleslalomski trening v Nakiski, v začetku tedna pa so se preselili v Lake Louise.

Prvi adut slovenske ekipe Šporn v smuku cilja na uvrstitev med prvo deseterico, v superveleslalomu pa med petnajsterico. Tostran luže pa se spopadajo s povsem drugačnimi težavami. Zaradi pomanjkanja snega so sredi meseca odpovedali uvodno moško in žensko slalomsko preizkušnjo v finskem Leviju.

Svetovni pokal alpskih smučark v ameriškem Aspnu ni ogrožen. V soboto bo tako na sporedu veleslalom s prvo vožnjo ob 18.15 in finalom ob 21.15. V nedeljo bo še slalom (18.15/21.00). Tina Maze bo nastopila na obeh tekmah, v veleslalomu bosta slovenske barve zastopali še Ana Drev in Ilka Štuhec, v slalomu pa Maruša Ferk in kvalifikantka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.