V ligi ABA bo igral tudi aktualni prvak lige NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pod koši v jadranski ligi bo nastopal tudi prvak najmočnejše lige na svetu.
Oglej si celoten članek

Za Crveno zvezdo bo v naslednji sezoni nastopal tudi ameriški organizator igre Lorenzo Brown. Osemindvajsetletni in 196 centimetrov visoki košarkar se je pri štirikratnih prvakih ABA lige pridružil še dvema Američanoma, Derricku Brownu in nekdanjemu košarkarju Partizana Jamesu Gistu, ki se je v Beograd vrnil po igranju za Panathinaikos. 

Težave Košarkarju iz lige ABA grozi deset let zapora

Lorenzo Brown bo tokrat prvič zaigral v Evropi. Leta 2013 ga je sicer na naboru lige NBA kot 52. izbrala Philadelphia, ob igranju v razvojni ligi pa je v NBA nosil tudi drese franšiz Minnessota, Phoenix in Toronto. Za slednjega je v minuli sezoni odigral 26 tekem preden je prišlo do prekinitve pogodbe. Kljub temu ima pravico do naziva NBA prvak, dobil bo tudi šampionski prstan. Za Raptors je v povprečju odigral osem minut na tekmo in pri tem zabeležil 2.1 točke, 1.2 skoka in 1.1 podaje na tekmo.

V NBA karieri je odigral 103 tekme rednega dela s povprečjem 2.8 točke. V sezoni 2014/15 je v dresu Minnesote zbral 4.2 točke, 2.4 ulovljene žoge, 3.1 asistence in eno ukradeno žogo na tekmo, sedemkrat je začel v prvi peterki Volkov.

Foto: Profimedia Lorenzo Brown

Minulo sezono je sklenil z igranjem v kitajski ligi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.