V Ljubljano prihaja stari znanec Cedevite

Foto: Cedevita Olimpija/Twitter roko leni ukić
Hrvaški košarkar je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo.
Oglej si celoten članek

Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo v novo tekmovalno sezono 2020/21 na položaju organizatorja igre krenil okrepljen s hrvaškim igralcem Rokom Lenijem Ukićem. Dolgoletni član in kapetan hrvaške reprezentance je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo, so sporočili iz tabora zmajev.

Ukić, izkušeni hrvaški reprezentant, je minuli dve sezoni preživel v Franciji, v tekmovalni sezoni 2017/18 pa je še drugič v svoji karieri nosil dres takratne zagrebške Cedevite. Za Cedevito je Ukić namreč igral tudi v sezoni 2014/15.

Organizator igre, ki v višino meri 196 centimetrov, je v svoji 20-letni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med drugim preživel tudi v ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezoni 2008/09 nosil dres Toronto Raptors, sezono kasneje pa je branil barve Milwaukee Bucks.

Ukić je v elitni evroligi preživel kar devet sezon in skupno odigral 154 tekem. V povprečju je dosegal 8,6 točke, 2,6 podaje in 2,1 skoka na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.