Moskovčani izzvali Putinov bes

Foto: Epa
Foto: Epa
Navijači najtrofejnejšega ruskega kluba nasprotujejo vojaškemu posredovanju v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Podporniki ruskega nogometnega velikana FC Spartak Moscow so z grafitom izrazili nasprotovanje ruski vojaški agresiji na Ukrajino in s tem poslali jasno sporočilo predsedniku države Vladimirju Putinu.

"Ne vojni," ruskemu političnemu vrhu sporočajo podporniki 22-kratnega sovjetskega oziroma ruskega državnega prvaka.

Foto: Twitter

Drzna poteza je bila na družbenih omrežjih deležna vsesplošnega odobravanja, čeprav so nekateri opozarjali, da bo potrebno za umiritev razmer v regiji storiti precej več kot le izražati podporo s tovrstnimi dejanji.

Kljub temu ima gesta moskovskih navijačev velik simbolni pomen, nenazadnje tudi zato, ker je nasprotovanje vojni v Rusiji v tem trenutku zelo nevarno početje.

Politična elita za utišanje kritičnih in drugače mislečih že nekaj časa ne izbira sredstev, kar so odraža v aretacijah protestnikov ter prepovedi svobodnih medijev, istočasno pa za oblikovanje državi všečnega javnega mnenja skrbi dobro utečeni propagandni stroj. 

Skupno je bilo v Rusiji po navedbah OVD-Info od začetka ruskega napada na Ukrajino 24. februarja aretiranih več kot 13.800 ljudi.

podatek iz 13.marca 2022

Moskovski Spartak bi lahko v kratem dobil tudi novega lastnika, potem ko se je sedanji, milijarder Leonid Fedun, znašel v hudih finačnih težavah zaradi sankcij zoper ruske oligarghe.

Petinšestdesetlnik, ki je javno kritiziral Putina in se zavzel za mirno reševanje konflikta z Ukrajino, je zaradi zamrznitve premoženja ostal brez 99% odstotkov njegovega več kot osem milijard evrov vrednega imetja.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:44 2. April 2022.

    Veliko razočaranje navijačev zaradi odpovedanih evropskih tekem, tako kot je polovica Nemcev že sedaj proti sankcijam zaradi energentov...so pa danes …

  • 14:36 2. April 2022.

    Nogometna tekma, Belorusija proti Rusiji, za kateri stadion gre, nikjer ne piše, navijači so sigurno iz Spodnje Škufce pri Banja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.