V motoGP odslej Márquez proti Márquezu

Foto: Epa
Brata Márquez, aktualna svetovna prvaka razredov motoGP in moto2, se bosta v prihodnji sezoni pomerila v elitnem motociklističnem razredu.
Oglej si celoten članek

V naslednji sezoni elitnega razreda svetovnega motociklističnega prvenstva bosta za tovarniško ekipo Honde vozila brata Marquez. Svetovnemu prvaku najmočnejšega razreda motoGP Marcu Márquezu se bo namreč pridružil še Alex Márquez, sveži svetovni prvak razreda moto2.

Foto: Epa

Selitev ni povsem nepričakovana, vrata Honde, ki je danes potrdila odmeven prestop, pa je mlajšemu Márquezu dokončno odprl Jorge Lorenzo, ki se je pred dnevi po zadnji dirki sezone 2019 v Valencii odločil za konec kariere.

Honda je tako dobila prost dirkaški sedež, Japonci pa so ga ponudili bratu svojega najboljšega voznika. V sezoni 2020 bosta tako za Hondo vozila svetovna prvaka, Marc bo branil letošnjo lovoriko, 23-letni Alex pa bo prvič v karieri okusil najmočnejšo konkurenco. Pogodbo je mlajši Márquez danes sklenil za eno leto.

Pri Hondi so se tako odpovedali možnosti, da bi vrzel po odhodu Lorenza zapolnili s Francozom Johannom Zarcojem, dirkačem poltovarniške ekipe LCR Honda, ki je tudi veljal za enega od dirkačev z največ možnostmi za pogodbo pri najmočnejši Hondini zasedbi.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.