V mreži Maribora odjeknila "petarda"

Foto: EPA Lima Braga Mertelj Maribor Foto: EPA Lima Braga Foto: EPA Lima Braga Foto: EPA Alan Braga Foto: EPA Alan Braga Foto: EPA Ewerton Ibraimi Maribor Braga Foto: EPA Alan Lesjak Braga Maribor
Maribor je v 4. kolu Evropske lige na gostovanju pri Bragi utrpel visok poraz. Portugalci so slovenske državne prvake odpravili s kar 5:1. Za vijoličaste usoden slab začetek, saj so že v 7. minuti zaostajali z 0:2.
Oglej si celoten članek

Maribor je v četrtem dvoboju v Evropski ligi doživel tretji poraz. Slovenski prvak je po Bruggeju in Birmingham Cityju klonil še proti Bragi, ob neodločenem izidu na domačem igrišču z lanskim finalistom tega tekmovanja – Braga je v Dublinu izgubila proti Portu – pa je z osvojeno točko na zadnjem mestu v skupini H.

Za izbrance Darka Milaniča se je dvoboj v "kamnolomu" v Bragi začel po najslabšem možnem scenariju, v uvodnih sedmih minutah so namreč prejeli kar dva gola. Prvega so dobili že v četrti minuti, ko je Jasmin Handanović slabo posredoval po kotu z desne strani, Lima pa je brez težav žogo "pospravil" v mrežo. Le tri minute kasneje so gostitelji vodstvo podvojili po natančnem strelu Alana z roba kazenskega prostora.

Mariborčani so bili v prvi polovici tekme v povsem podrejenem položaju, domači nogometaši so se z njimi dobesedno poigravali in jih zasenčili v vseh prvinah. Gostitelji bi ob bolj zbrani igri v zaključkih lahko dosegli še kakšen gol, nekajkrat pa je po poskusih Helderja Barbosa, Paula Viciniusa in Huga Viana dobro posredoval tudi Handanović.

V 38. minuti pa je bil vendarle nemočen po zmedi v mariborskem kazenskem prostoru, kar je izkoristil Elderson in po strelu z glavo povišal na 3:0. V končnici prvega polčasa so dvakrat zagrozili tudi Mariborčani, po poskusih Aleša Mertlja in Daliborja Volaša pa se je izkazal do tedaj povsem nezaposleni domači vratar Quim.

Mariborčani so v drugem polčasu prikazali precej boljšo igro, tudi na račun manj angažirane igre domačih nogometašev, ki po prepričljivem vodstvu niso bili več tako zagrizeni kot v prvem delu. Za tak pristop so bili "kaznovani" v 62. minuti, ko je po lepem predložku Martina Mileca z desne strani na 1:3 znižal Volaš, le dve minuti kasneje pa je Agim Ibraimi s 30 metrov zadel vratnico.

V zadnji tretjini tekme je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Več pobude je bilo na strani domačih nogometašev, ki so v 85. minuti prek Vinicuisa povišali na 4:1, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil rezervist Merida.

Evropska liga, 4. kolo:

Skupina H

Braga : Maribor 5:1 (3:0)
Lima (4), Alan (7), Elderson (38), Paulo Vinicius (85), Merida (91); Volaš (62)

Birmingham City : Brugge 2:2 (0:2)
Beausejour (55), King (74/11-m); Meunier (39), Akpala (44)

Lestvica: 1. Birmingham 7 točk, 2. Brugge 7, 3. Braga 7, 4. Maribor 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:17 4. November 2011.

    ...očitna razlika v kvaliteti igre...portugalci igrajo hiter nogomet, kondicije neomejeno...kar pri naših manjka...še bo treba delat, delat, delat...

  • zic
    08:04 4. November 2011.

    točno tko je kot jaz že od vekomaj govorim...v sloveniji je nogomet na ravni lige Zg. Kašlja in naj nehajo …

  • 07:35 4. November 2011.

    mi vsaj smo v Evropi ;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.