Šport > Nogomet
10 ogledov

V mreži Maribora odjeknila "petarda"

Lima Braga Mertelj Maribor
1/7
EPA
Maribor je v 4. kolu Evropske lige na gostovanju pri Bragi utrpel visok poraz. Portugalci so slovenske državne prvake odpravili s kar 5:1. Za vijoličaste usoden slab začetek, saj so že v 7. minuti zaostajali z 0:2.

Maribor je v četrtem dvoboju v Evropski ligi doživel tretji poraz. Slovenski prvak je po Bruggeju in Birmingham Cityju klonil še proti Bragi, ob neodločenem izidu na domačem igrišču z lanskim finalistom tega tekmovanja – Braga je v Dublinu izgubila proti Portu – pa je z osvojeno točko na zadnjem mestu v skupini H.

Za izbrance Darka Milaniča se je dvoboj v "kamnolomu" v Bragi začel po najslabšem možnem scenariju, v uvodnih sedmih minutah so namreč prejeli kar dva gola. Prvega so dobili že v četrti minuti, ko je Jasmin Handanović slabo posredoval po kotu z desne strani, Lima pa je brez težav žogo "pospravil" v mrežo. Le tri minute kasneje so gostitelji vodstvo podvojili po natančnem strelu Alana z roba kazenskega prostora.

Mariborčani so bili v prvi polovici tekme v povsem podrejenem položaju, domači nogometaši so se z njimi dobesedno poigravali in jih zasenčili v vseh prvinah. Gostitelji bi ob bolj zbrani igri v zaključkih lahko dosegli še kakšen gol, nekajkrat pa je po poskusih Helderja Barbosa, Paula Viciniusa in Huga Viana dobro posredoval tudi Handanović.

V 38. minuti pa je bil vendarle nemočen po zmedi v mariborskem kazenskem prostoru, kar je izkoristil Elderson in po strelu z glavo povišal na 3:0. V končnici prvega polčasa so dvakrat zagrozili tudi Mariborčani, po poskusih Aleša Mertlja in Daliborja Volaša pa se je izkazal do tedaj povsem nezaposleni domači vratar Quim.

Mariborčani so v drugem polčasu prikazali precej boljšo igro, tudi na račun manj angažirane igre domačih nogometašev, ki po prepričljivem vodstvu niso bili več tako zagrizeni kot v prvem delu. Za tak pristop so bili "kaznovani" v 62. minuti, ko je po lepem predložku Martina Mileca z desne strani na 1:3 znižal Volaš, le dve minuti kasneje pa je Agim Ibraimi s 30 metrov zadel vratnico.

V zadnji tretjini tekme je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Več pobude je bilo na strani domačih nogometašev, ki so v 85. minuti prek Vinicuisa povišali na 4:1, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil rezervist Merida.

Evropska liga, 4. kolo:

Skupina H

Braga : Maribor 5:1 (3:0)
Lima (4), Alan (7), Elderson (38), Paulo Vinicius (85), Merida (91); Volaš (62)

Birmingham City : Brugge 2:2 (0:2)
Beausejour (55), King (74/11-m); Meunier (39), Akpala (44)

Lestvica: 1. Birmingham 7 točk, 2. Brugge 7, 3. Braga 7, 4. Maribor 1.

Komentarjev 6
  • 1111 08:17 04.november 2011.

    ...očitna razlika v kvaliteti igre...portugalci igrajo hiter nogomet, kondicije neomejeno...kar pri naših manjka...še bo treba delat, delat, delat...

  • zic 08:04 04.november 2011.

    točno tko je kot jaz že od vekomaj govorim...v sloveniji je nogomet na ravni lige Zg. Kašlja in naj nehajo težit z tem ne kvalitetnim športom...toliko je drugega športa, kjer so res rezultati pa ljudje komaj vemo zanje....lepo prosim Slovenija ...prikaži več nehajte že s tem fudbalom!!!

  • Gigii 07:35 04.november 2011.

    mi vsaj smo v Evropi ;)