V NBA je vroče

Foto: Žurnal24 Se bo Amare Stoudemire iz Phoenixa preselil v Golden State?
Tržnica v severnoameriški košarkarski ligi NBA deluje s polno paro. Najbolj vroča imena v igri za prestop so Amare Stoudemire, Vince Carter, Chris Bosh in Richard Jefferson.
Oglej si celoten članek
 

Cassell v Sacramento

Veteran v ligi NBA Sam Cassel se je iz Bostona, kjer v letošnji sezoni ni odigral niti ene tekme, preselil v Sacramento k Benu Udrihu. 39-letni košarkar je v 16 sezonah osvojil tri šampionske prstane, zadnjega prejšnjo sezono z Bostonom, prej pa je bil eden glavnih členov Houstona pri osvojitvi naslova v letih 1994 in 1995.

Težko je najti sezono, v kateri bi bilo konec meseca februarja toliko kakovostnih košarkarjev omenjenih pri kombinacijah za prestope znotraj klubov v ligi NBA. Največkrat omenjeno ime zadnjih tednov je vsekakor soigralec Gorana Dragiča pri Phoenixu Amare Stoudemire .

Zvezdnik Sonc ne igra tako dominantno kot pred poškodbo, vseeno pa še vedno spada med najbolj vroče štirice v ligi. Športni direktor Sunsov, Steve Kerr , je očitno pod velikim pritiskom, v svojih izjavah pa enkrat poudarja, da nihče ni nezamenljiv, drugič spet, da menjava Stoudemira ne pride v poštev. Za Stoudemira so največ zanimanja pokazali New York, Chicago in Portland . Knicksi so medtem že dvignili roke, sledil jim je Portland, ki pa še vedno dopušča prihod košarkarja, a ne za vsako ceno. Na njegovem igralskem mestu namreč že ima ljubljenca navijačev LaMarcusa Aldridgea , ki pa bi ga prav lahko vključili v zamenjavo. Zanj so največ zanimanja pokazala prav Sonca. V lovu za Stoudemirom je bil zelo zagnan Cleveland , v igro zanj pa so se resno vključili tudi pri Torontu . Kombinacij je veliko, po eni od njih pa naj bi Chicago Bullsi iz Toronta pripeljali Chrisa Bosha , Studemire bi se preselil v Toronto, iz Chicaga bi v Phoenix odšla Drew Gooden in Tyrus Thomas , Sonca pa bi imela še pravico do izbora v prvem krogu nabora. Omenjeni scenarij bi znal razveseliti vse, saj navijači Raptorsev nimajo več zaupanja v Bosha. Sunsi so omenjali celo prestop Shaquilla O'Neala , mogoče destinacije pa niso znane.

Spursi iščejo strelca. Primeren kandidat je veteran Vince Carter. © Action Images

 
Zelo iskan je tudi košarkar New Jerseyja Vince Carter , ki si ga močno želijo San Antonio Spursi . Slednji iščejo dobrega strelca, zato je veteran Carter kot naročen. Zanj bi se odrekli celo Rogerju Masonu , ki se je v San Antonio preselil iz Washingtona in je presenetil z dobro igro, ter novincu Georgeu Hillu . Netsi zaenkrat trdijo, da za Carterja še niso prejeli ponudbe, hkrati pa pravijo, da lahko gre. Carter se dela "neumnega" in prav tako trdi, da o odhodu ne ve nič. Vročica iz Miamija išče organizatorja igre. Predtem so že opravili dobro trgovanje, ko so v Toronto v zamenjavo za Jamarija Moona in Jermaina O'Neala poslali Marcusa Banksa in Shawna Mariona . Z odhodom Banksa so postali šibki na položaju organizatorja, okrepitev pa morajo poiskati do četrtka. V igri so Jason Hart, Marcus Williams, Earl Watson in Jamal Tinsley . Prihod zadnjega je najverjetnejši, vendar le, če bodo pri Miamiju odkupili pogodbo, ki ga za naslednji dve leti veže z Indiano . Aktivni so tudi Milwaukee Bucksi , kjer se želijo na vsak način rešiti Richarda Jeffersona . Ta Buckse veliko stane in je manj pomemben od Boguta, Redda in Gadzurica . Z odhodom Jeffersona in njegove triletne pogodbe bi proračun sprostili za 42 milijonov dolarjev. Zanimanje za Jeffersona so pokazali v Houstonu in Portlandu.

Vse bo znano do četrtka, skoraj zagotovo pa je, da se bo zgodil vsaj en ali pa dva odmevna prestopa, ki bi lahko spremenila sliko vključenih moštev v zamenjave.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.