Šport > Košarka
6 ogledov

V NBA je vroče

Se bo Amare Stoudemire iz Phoenixa preselil v Golden State? Žurnal24 main
Tržnica v severnoameriški košarkarski ligi NBA deluje s polno paro. Najbolj vroča imena v igri za prestop so Amare Stoudemire, Vince Carter, Chris Bosh in Richard Jefferson.
 

Cassell v Sacramento

Veteran v ligi NBA Sam Cassel se je iz Bostona, kjer v letošnji sezoni ni odigral niti ene tekme, preselil v Sacramento k Benu Udrihu. 39-letni košarkar je v 16 sezonah osvojil tri šampionske prstane, zadnjega prejšnjo sezono z Bostonom, prej pa je bil eden glavnih členov Houstona pri osvojitvi naslova v letih 1994 in 1995.

Težko je najti sezono, v kateri bi bilo konec meseca februarja toliko kakovostnih košarkarjev omenjenih pri kombinacijah za prestope znotraj klubov v ligi NBA. Največkrat omenjeno ime zadnjih tednov je vsekakor soigralec Gorana Dragiča pri Phoenixu Amare Stoudemire .

Zvezdnik Sonc ne igra tako dominantno kot pred poškodbo, vseeno pa še vedno spada med najbolj vroče štirice v ligi. Športni direktor Sunsov, Steve Kerr , je očitno pod velikim pritiskom, v svojih izjavah pa enkrat poudarja, da nihče ni nezamenljiv, drugič spet, da menjava Stoudemira ne pride v poštev. Za Stoudemira so največ zanimanja pokazali New York, Chicago in Portland . Knicksi so medtem že dvignili roke, sledil jim je Portland, ki pa še vedno dopušča prihod košarkarja, a ne za vsako ceno. Na njegovem igralskem mestu namreč že ima ljubljenca navijačev LaMarcusa Aldridgea , ki pa bi ga prav lahko vključili v zamenjavo. Zanj so največ zanimanja pokazala prav Sonca. V lovu za Stoudemirom je bil zelo zagnan Cleveland , v igro zanj pa so se resno vključili tudi pri Torontu . Kombinacij je veliko, po eni od njih pa naj bi Chicago Bullsi iz Toronta pripeljali Chrisa Bosha , Studemire bi se preselil v Toronto, iz Chicaga bi v Phoenix odšla Drew Gooden in Tyrus Thomas , Sonca pa bi imela še pravico do izbora v prvem krogu nabora. Omenjeni scenarij bi znal razveseliti vse, saj navijači Raptorsev nimajo več zaupanja v Bosha. Sunsi so omenjali celo prestop Shaquilla O'Neala , mogoče destinacije pa niso znane.

Spursi iščejo strelca. Primeren kandidat je veteran Vince Carter. © Action Images

 
Zelo iskan je tudi košarkar New Jerseyja Vince Carter , ki si ga močno želijo San Antonio Spursi . Slednji iščejo dobrega strelca, zato je veteran Carter kot naročen. Zanj bi se odrekli celo Rogerju Masonu , ki se je v San Antonio preselil iz Washingtona in je presenetil z dobro igro, ter novincu Georgeu Hillu . Netsi zaenkrat trdijo, da za Carterja še niso prejeli ponudbe, hkrati pa pravijo, da lahko gre. Carter se dela "neumnega" in prav tako trdi, da o odhodu ne ve nič. Vročica iz Miamija išče organizatorja igre. Predtem so že opravili dobro trgovanje, ko so v Toronto v zamenjavo za Jamarija Moona in Jermaina O'Neala poslali Marcusa Banksa in Shawna Mariona . Z odhodom Banksa so postali šibki na položaju organizatorja, okrepitev pa morajo poiskati do četrtka. V igri so Jason Hart, Marcus Williams, Earl Watson in Jamal Tinsley . Prihod zadnjega je najverjetnejši, vendar le, če bodo pri Miamiju odkupili pogodbo, ki ga za naslednji dve leti veže z Indiano . Aktivni so tudi Milwaukee Bucksi , kjer se želijo na vsak način rešiti Richarda Jeffersona . Ta Buckse veliko stane in je manj pomemben od Boguta, Redda in Gadzurica . Z odhodom Jeffersona in njegove triletne pogodbe bi proračun sprostili za 42 milijonov dolarjev. Zanimanje za Jeffersona so pokazali v Houstonu in Portlandu.

Vse bo znano do četrtka, skoraj zagotovo pa je, da se bo zgodil vsaj en ali pa dva odmevna prestopa, ki bi lahko spremenila sliko vključenih moštev v zamenjave.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.