V nemški reprezentanci vre, selektor Löw miri strasti

Foto: Epa ter stegen neuer
Neizprosna bitka za mesto v prvi enajsterici je pripeljala do razkola v taboru štirikratni svetovni prvakov.
Oglej si celoten članek

V nemški nogometni reprezentanci vre zaradi spora med vratarjema Manuelom Neuerjem in Marcom-Andrejem ter Stegnom. Neuer, vratar bavarskega velikana Bayern Münchna, je še vedno prva izbira selektorja Joachima Löwa, kar pa počasi načenja potrpljenja Ter Stegna, ki meni, da je prišel čas za spremembo.

Vratar Barcelone je naveličan vloge druge violine, kar je tudi javno povedal, Neuer pa ga je opomnil, da s takšnim početjem škodi harmoniji v reprezentanci.

"Sem ekipni igralec in vedno gledam na dobro moštva. Ne vem, če so takšne izjave dobre za nas. Ni prvič, da Ter Stegen govori takšne reči. Zadovoljen sem s svojo igro in dolžnostmi. To je vse, kar lahko rečem. V ekipi je kar nekaj dobrih vratarjev. Vse to ni pošteno do Bernda Lena ali Kevina Trappa. Razumem, da kdor ne igra, ne more biti zadovoljen, a ekipni uspeh je na prvem mestu," je povedal vratar Bayerna.

Sporu vratarjev je sledil precej buren odziv predsednika bavarskega velikana Ulija Hoenessa, ki je nemški nogometni zvezi zagrozil, da bodo njegovi igralci bojkotirali reprezentančne dolžnosti, če bo Ter Stegen dobil prednost pred Neuerjem.

"Če pride do tega, igralcem ne bomo pustili igrati za reprezentanco," je dejal. 

Bayern grozi Velik škandal v nemškem nogometu

Grožnja je sicer v nasprotju s pravili Mednarodne nogometne zveze (Fifa), saj klubi vpoklicanim igralcem ne morejo in ne smejo prepovedovati udeležbe na reprezentančnih zborih.

Foto: Epa low ter stegen neuer

Selektor Löw mora zdaj poiskati način, da bo volk sit, koza pa bo ostala cela. Odločil se je, da bo Neuer obdržal status prvega vratarja, s čimer je pomiril napetosti na relaciji z Bayernom, večjo minutažo pa bo ponudil tudi Ter Stegnu, prvič že na prijateljski tekmi z Argentino. 

"Presrečni smo lahko, da imamo dva tako vrhunska vratarja. Večkrat sem že povedal, da nas bo kapetan Manuel Neuer vodil na naši poti do evropskega naslova, zato razen v primeru kakšnih nepredvidljivih okoliščin ostaja naša prva izbira," je povedal Löw in dodal, da bo Ter Stegen branil proti gavčem v Dortmundu, Neuer pa se bo med vratnici vrnil že na kvalifikacijskem obračunu z Estonijo. "Manu bo spet igral v Tallinu. Tako smo se dogovorili z njima."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:03 5. Oktober 2019.

    Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - http://lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.